Košarka

Real z Dončićem po zmagi na četrti tekmi še španski državni prvak

Vitoria, 19. 06. 2018 23.19 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Košarkarji madridskega Reala so si po močni evropski konkurenci pokorili še domačo. Luka Dončić, Rudy Fernandez in druščina so na četrti tekmi španskega državnega prvenstva v nabito polni Fernando Buesa Areni s 96 : 85 premagali neugodno Baskonio in se s skupnim izidom 3 : 1 v seriji zasluženo razveselili naslova državnih prvakov. Slovenski košarkarski as je tokrat prispeval osem točk, osem skokov in dve podaji.

Za Luko Dončićem je bržkone neponovljiva sezona. Sezona, v kateri je osvojil vse, kar se v evropski košarki da osvojiti. Evropskemu klubskemu naslovu je namreč dodal še domačega po zmagi na četrti tekmi finala Lige Endesa proti Baskoniji. Slovenski čudežni deček je k odločilni tretji zmagi madridskega Reala v finalni seriji v nabito polni Fernando Buesa Areni z izidom 96 : 85 prispeval osem točk, osem skokov in dve podaji.

Luka Dončić se bo lahko udeležil četrtkovega nabora lige NBA v New Yorku.
Luka Dončić se bo lahko udeležil četrtkovega nabora lige NBA v New Yorku. FOTO: Twitter

Ob najbolj razpoloženemu veteranu Rudyju Fernandezu, ki se je ustavil pri 27 točkah, povsem dovolj za novo državno zvezdico. Komaj 19-letni Ljubljančan se bo tako v miru lahko udeležil težko pričakovanega nabora lige NBA, ki bo na sporedu v noči iz četrtka na petek po slovenskem času. Varovanci Pabla Lasa so bili vse do druge četrtine v rahli prednosti, nato pa stopili na plin in vodstva, kljub temu, da je bilo nekajkrat v drugem polčasu ogroženo, niso več izpustili iz rok.

Špansko državno prvenstvo, finale, četrta tekma, izid:
Baskonia - Real Madrid 85:96 (1:3)*

* Real Madrid je s skupnim izidom 3 : 1 v zmagah osvojil naslov španskega državnega prvaka.   

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ehjaehja
20. 06. 2018 07.53
+4
HALA MADRID! dominacije kraljevega kluba po celi Evropi :D
dr.Megla
20. 06. 2018 07.50
+4