Košarka

Rebec odhaja na Obalo, postal je član Sixta Primorske

Ljubljana, 11. 01. 2018 10.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Košarkarski klub Sixt Primorska v koledarskem letu 2018 nadaljuje z okrepitvami. Do konca sezone se bo Primorcem pridružil Matic Rebec, ki je sezono začel v Rusiji, minulo poletje pa s slovensko reprezentanco postal evropski prvak.

Mladi košarkar iz Postojne bo tako na položaju organizatorja igre dodatno okrepil zasedbo Sixta Primorske in postal desna roka glavnega trenerja Jurice Golemca na igrišču. Primorsko moštvo ima po 25 tekmah sezone kar 18 zmag, devet v Drugi diviziji Lige ABA in devet v Ligi Nova KBM. Sezono 2017/18 je Matic Rebec začel v ruskem Eniseju iz Krasnojarskega, kjer je prvič v karieri zaigral v tujini. Rebec je v FIBA Ligi prvakov nastopil na devetih tekmah in v 18,7 minute na tekmo dosegal 7,0 točk ter 3,1 podaje na tekmo.

Matic Rebec bo na položaju organizatorja igre dodatno okrepil zasedbo Sixta in postal desna roka glavnega trenerja Jurice Golemca na igrišču. Primorsko moštvo ima po 25 tekmah sezone 18 zmag, devet v drugi diviziji lige ABA in devet v ligi Nova KBM.
V Ligi VTB je na parket stopil sedemkrat, dosegal pa 5,0 točk in 1,4 podaje na tekmo. Rebec je profesionalno kariero začel pri Helios Suns leta 2011, leta 2015 pa se je preselil v Rogaško. Pot ga je vodila tudi v Novo mesto, kjer je s Krko leta 2016 postal prvak Pokala Spar. Postojnčan je bil minulo poletje del slovenske reprezentance, ki se je na EuroBasketu 2017 povzpela na evropski košarkarski prestol. Zaigral je na štirih tekmah, beležil pa po 1,0 točko, 1,0 skok ter 0,8 podaje na tekmo. V minulem letu je Rebec nastopil tudi na obeh tekmah slovenske reprezentance v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo. Na igrišču je preživel 11 minut na tekmo, v statistiko pa vpisal 4,0 točke, 2,5 skoke in 0,5 podaje na tekmo.

Matic Rebec
Matic Rebec FOTO: Damjan Žibert

V svoji reprezentančni karieri je zaigral tudi na treh evropskih prvenstvih za mlajše kategorije, na zadnjem, leta 2014, je za reprezentanco U20 beležil 14,2 točke, 9,0 podaj, 5,3 skoke in 1,8 pridobljene žoge na tekmo. "Izjemno sem vesel, da sem po odločitvi, da sporazumno prekinem pogodbo v Rusiji, dobil ponudbo kluba Sixt Primorska. Kljub temu, da sem imel še nekaj ponudb iz tujine, sem se odločil, da se vrnem v domovino, kjer za zdaj še nisem osvojil naslova državnega prvaka med člani in članske lovorike v mednarodnem tekmovanju. Obojega si s primorskim prvoligašem izjemno želim, hkrati pa se veselim sodelovanja z odličnim strokovnim štabom na čelu z glavnim trenerjem Jurico Golemcem in dejstva, da se je klub že v času pogajanj in urejanja vseh zadev, povezanih z mojo selitvijo nazaj v Slovenijo, izkazal za zelo profesionalnega in odlično organiziranega. Pred nami je veliko izzivov, a to me le še dodatno motivira h kakovostnemu in trdemu delu, s katerim želim upravičiti zaupanje novih delodajalcev ter jim po najboljših močeh pomagati k doseganju zastavljenih ciljev. Upam, da nas bodo podprli tudi gledalci."

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.