Košarka

Rebec z neverjetnim metom ob sireni porazil Union Olimpijo in prinesel veliko zmago Krki

Novo mesto, 21. 12. 2016 20.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V derbiju 12. kroga lige Nova KBM sta se v Novem mestu pomerila večna tekmeca na slovenskih košarkarskih parketih. Krka in Union Olimpija sta se na prvi izmed dveh tekem v nekaj dneh pomerila v državnem prvenstvu, zmage pa so se po dramatični končnici veselili domačini, ki so slavili z 68:65. S trojko ob sireni je odločil Matic Rebec.

Krka je v dramatični končnici znova premagala Union Olimpijo.
Krka je v dramatični končnici znova premagala Union Olimpijo. FOTO: Damjan Žibert

Košarkarji Krke so v dramatični končnici dobili prvega od dveh obračunov z Union Olimpijo v šestih dveh. Dve točki so osvojili za lestvico lige Nova KBM, za naslednji dve pa se bodo z Ljubljančani udarili 27. decembra v ligi Aba. Junak domače zmage je bil Matic Rebec, ki je trojko za končno zmago zadel v zadnji sekundi. Za Novomeščane je to šele tretja zmaga v zadnjih desetih tekmah v različnih tekmovanjih. Veliki slovenski derbi je upravičil pričakovanja. Izenačena tekma je vrhunec doživela v zadnjih minutah. Matic Rebec je z dvema prostima metoma in trojko povedel Krko v vodstvo s 63:59. Na semaforju je bila manj kot minuta. Ronald Curry je z dvema prostima metoma povedel gostitelje v vodstvo s 65:62, Gregor Hrovat je s trojko izenačil šest sekund pred koncem, v zadnjem napadu pa je koš od table z več kot osmih metrov zadel Rebec, ki je v zadnji četrtini dosegel deset od svojih petnajstih točk.

Pri Krki je bil najbolj razpoložen Curry z 20 točkami, sedmimi skoki in štirimi podajami, na drugi strani pa sta izstopala Brandon Jefferson z 19 točkami in Hrovat, ki jih je dosegel 18. Novomeščani bodo v 2016 odigrali še eno tekmo v ligi Nova KBM, in sicer 30. decembra doma zaostalo srečanje devetega kroga s Helios Suns, Ljubljančani pa bodo v DP naslednjič nastopili 4. januarja doma s Hopsi.

Izid:
Krka - Union Olimpija 68:65 (13:16, 13:11, 15:21, 27:17) 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

BožidarMacur
21. 12. 2016 22.58
+3
sp9s
21. 12. 2016 20.30
+0
Nobeden jih ne j... neverjetno