Košarka

Rebeka Abramovič bo igrala v evroligi

Celje, 21. 07. 2015 17.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Najboljša slovenska ženska košarkarska ekipa zadnjega desetletja Athlete Celje je po odhodu kapetanka Maje Erkić, ki bo kariero nadaljevala pri italijanskem podprvaku Ragusi, ostala še brez Rebeke Abramovič.

Rebeka Abramovič
Rebeka Abramovič FOTO: KZS

Slovenska reprezentantka Rebeka Abramovič bo okrepila vrste španskega prvaka in evroligaša Spar Citylift Girona, s katerim je podpisala dveletno pogodbo. Nekdanja članica Slovana in Ježice, ki je s celjskim klubom osvojila po pet državnih in pokalnih naslovov prvaka Slovenije, petkrat pa se je z ekipo ŽKK Athlete Celje uvrstila tudi na zaključni turnir mednarodne jadranske lige, se po sedmih letih poslavlja od najboljše slovenske košarkarske ekipe. V novi sezoni bo igrala v evropski ligi, kjer bodo tekmeci Girone turški Kayseri, ruska Jekaterinburg in Nadežda, poljski prvak Wisla, francoski prvak Bourges, zmagovalec lanskega Fibinega pokala belgijski Castors Braine ter aktualni evropski prvak Praga.

"V Celju sem preživela sedem čudovitih sezon. Celjski klub mi je kot zelo mladi igralki ponudil veliko priložnosti za igranje in napredek. Zahvalila bi se vodstvu kluba in vsem trenerjem, ki so delali z mano in skrbeli za moj košarkarski in osebnostni razvoj. Celje ostaja moj klub in vedno se bom let, ki sem jih preživela v knežjem mestu z veseljem spominjala. S podpisom pogodbe z evroligašem in prvakom Španije so se mi uresničile sanje, da bi nekoč košarko igrala tudi na najvišji evropski ravni," je ob podpisu pogodbe z najboljšo špansko ekipo povedala 21-letna košarkarica.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Miodrag Andrijevi?
22. 07. 2015 11.32
+1
Bravo Rebeka, čestitam in veliko sreče v španiji
aristotel
21. 07. 2015 18.10
-1
Sedem let v Celju,prej pa v Slovanu in Ježici,stara pa je enaindvajset (21) let tu nekaj ni v redu ali ne,njena leta...
Začni Živeti
21. 07. 2015 21.13
-1
lasko 1
22. 07. 2015 17.12
+3
Stabo ni neki uredu a si zadet mogoce zenska ubija pa na kk Jance nimako zenske ekipe pametnjakovici