Košarka

VIDEO: Redka, a sladka zmaga Miamija nad visokoletečim Houstonom: Dragić z 21 točkami najboljši strelec Miamija

Miami, 18. 01. 2017 07.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Košarkarji Miami Heat so ponoči po slovenskem času v severnoameriški košarkarski ligi NBA premagali Houston Rockets s 109:103 in dosegli 12. zmago v sezoni. Gostom ni pomagalo niti 40 točk Jamesa Hardena, pri domačih pa je bil prvi strelec Goran Dragić (21).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Iz tabora Los Angeles Clippers so sporočili, da bo njihov prvi organiztor igre Chris Paul odšel na operacijo palca in bo tako primoran izpustiti prihodnjih šest do osem tednov rednega dela lige NBA.
V dresu Miamija je vnovič izstopal slovenski reprezentant Goran Dragić, ki je dosegel 21 točk, osem skokov in osem podaj ter bil najboljši strelec domačinov. 18 in 16 točk sta dodala Wayne Ellington oz. Tyler Johnson. "Dobro smo odigrali v obrambi. Sicer so še vedno vrgli veliko trojk, aa dokler ekipo mečejo trojke, imamo veliko možnosti za uspeh.Takšno igro moramo prikazati vsak večer. Upajmo, da bo nadaljevali s takšno igro. Moramo biti mirni, trdni. Nocoj smo odigrali izjemno. Rakete so ena najboljših ekip v ligi NBA, igrajo zelo dobro. Vesel sem, da smo zmagali, a moramo se še izboljšati. Upam, da bomo vknjižili več zmag do konca sezone," je po tekmi razlagal zadovoljni Dragić. 

Za poražence je sicer ob slabem metu iz igre največ točk dosegel James Harden (40, 12/30), k temu pa je dodal še 12 skokov in 10 podaj. To je bila sicer šele dvanajsta zmaga vročice v tej sezoni, na svojem računu pa ima kar 30 porazov. 

Tekma, prva v domači dvorani za Miami po 1. januarju, je bila izenačena vse do zadnjega dela. Gostje so sedem minut pred koncem še vodili z 89:88, nato pa so sledile minute domačih na čelu z Dragićem, ki je za vodstvo Miamija in novo zmago v tem obdobju prispeval tri podaje in zadel prosti met, s čimer so gostitelji povedli z 99:91, kasneje pa je prednost narasla celo na 11 točk in zmagovalec je bil znan.

Dragić je vsaj malce zasenčil enega izmed kandidatov za naziv MVP Jamesa Hardena.
Dragić je vsaj malce zasenčil enega izmed kandidatov za naziv MVP Jamesa Hardena. FOTO: AP

"Vesel sem, da so bili fantje končno nagrajeni za ves vložen trud. A današnja zmaga še ne zagotavlja preobrata," je po tekmi dejal trener Miamija Erik Spoelstra in dodal, da morajo enostavno nadaljevati trdo delo in ostati na začrtani poti.

Liga je prav v teh dneh na polovici rednega dela. V Los Angelesu so morali Lakers priznati premoč Denver Nuggets s 121:127, pri gostih pa je blestel 21-letni Srb Nikola Jokić, ki je 29 točkam dodal kar 15 skokov in bil blizu rekordu kariere, ki ga je dosegel dan pred tem v Orlandu, ko je dosegel 30 košev. Tri točke manj je dosegel Will Barton, 20 jih je dosegel Kennet Faried. Pri domačih je bil s 24 točkami najbolj učinkovit Louis Williams, 22 jih je dosegel Nick Young, le 19-letni Hrvat Ivica Zubac pa je v svojem 11. nastopu v ligi 11 točkam v statistiko dodal 13 skokov. Toronto Raptors so se s 119:109 veselili zmage pri Brooklyn Nets. DeMar DeRozan je k zmagi Kanadčanov prispeval 36 točk in 11 skokov, 33 točk je dosegel Cory Joseph. Pri domačih je z 28 koši izstopal Brook Lopez.

Chicago Bulls so v domači dvorani za točko z 98:99 izgubili proti Dallas Mavericks, tekmo pa je s trojo 11 sekund pred koncem odločil Wesley Matthews. Na nasprotni strani je imel zadnji met Dwayne Wade, a s piskom sirene zgrešil. Harisson Barnes je bil z 20 točkami najbolj razpoložen v dresu Dallasa, nemški veteran Dirk Nowitzki je dosegel dvojnega dvojčka in 10 točkam dodal 10 skokov. Na nasprotni strani je s 24 točkami in 12 skoki vnovič nase opozoril Jimmy Butler. Ob Miamiju je domačo zmago dosegel tudi San Antonio, ki je s 122:114 premagal Minnesoto Timberwolves. LaMarcus Aldridge je pri tem k zmagi prispeval 29 točk, na nasprotni strani je 27 točk in 16 skokov dosegel Karl-Anthony Towns.

Liga NBA, izidi:
Miami Heat - Houston Rockets 109:103
(Goran Dragić 21 točk (iz igre 8/15), 8 skokov in 8 asistenc za Miami)
Brooklyn Nets - Toronto Raptors 109:119
Chicago Bulls - Dallas Mavericks 98:99
San Antonio Spurs - Minnesota Timberwolves 122:114
Los Angeles Lakers - Denver Nuggets 121:127

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.