Košarka

Reprezentanca: Jaka Blažič hvali vzdušje v moštvu: To je ena najboljših 'kemij' v zadnjih letih

Zreče, 09. 08. 2017 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Slovensko moško člansko košarkarsko reprezentanco do odhoda na evropsko prvenstvo čaka še lepo število treningov in prijateljskih srečanj. Že ta konec tedna sta na sporedu dve močnejši v Opatiji proti hrvaški in ukrajinski izbrani vrsti; eden od stebrov moštva, ki ga vodi srbski strokovnjak Igor Kokoškov, pa je zagotovo nekdanji član ljubljanske Union Olimpije, beograjske Crvene Zvezde in španske Baskonije Jaka Blažič.

Pred začetkom evropskega prvenstva, ki se prične na zadnji avgustovski dan, čaka našo košarkarsko izbrano vrsto še natanko 17 treningov in 6 prijateljskih obračunov, na katerih bodo izpilili še zadnje podrobnosti v igri in skušali doseči želeno formo.

Jaka Blažič bo eden pomembnejših članov slovenske košarkarske reprezentance na bližajočem se evropskem prvenstvu.
Jaka Blažič bo eden pomembnejših članov slovenske košarkarske reprezentance na bližajočem se evropskem prvenstvu. FOTO: Damjan Žibert

Cilji so postavljeni, ambicije pa visoke, zato ne presenečajo optimistični toni, ki prihajajo iz slovenskega košarkarskega tabora. Toda tako kot pravi 27-letni Gorenjec Jaka Blažič, letošnje evropsko prvenstvo bo eno od najbolj izenačenih doslej. Vsaj deset reprezentanc se lahko namreč poteguje za najvišja mesta. Med njimi, seveda, tudi Slovenija. "Najprej bi se dotaknil vzdušja v ekipi, ki je že od prvega dne priprav na najvišji možni ravni. Z gotovostjo lahko trdim, da je to ena najboljših "kemij" v zadnjih letih, kar je prvi pogoj za dobre rezultate in posledično vidnejšo uvrstitev na velikem tekmovanju," je ekskluzivni pogovor za 24.com začel energični Blažič, ki med drugim hvali tudi zavzetost vseh igralcev na treningih. "Najbolj pozitivna stvar je ta, da nihče pretirano ne toži na bolečine, poškodbe ali kaj tretjega. Vsi se zavedamo, zakaj smo tu. Želimo karseda najbolje predstavljati slovensko košarko na velikem mednarodnem prizorišču, kar evropsko prvenstvo v štirih različnih državah nedvomno je. Čaka nas zahtevno delo, toda imamo tako kakovost kot tudi širino igralskega kadra, da se lahko postavimo po robu vsaki evropski reprezentanci," ostaja optimističen nekdanji košarkar ljubljanske Union Olimpije, ki je prišel na priprave dobro razpoložen.

"Glede samih vlog v moštvu te še niso povsem dorečene, saj se vsak izmed nas še malce 'lovi' in išče svoje mesto v tej odlični zasedbi. Ni skrivnost, da premoremo nekaj izjemnih posameznikov, ki ločijo vrhunskost od odličnosti. Imamo še dovolj časa, da se izkristalizirajo vse stvari. Prepričan sem, da smo na pravi poti." 

O svoji vlogi v izbrani vrsti nekdanji ljubljenec navijačev beograjske Crvene Zvezde ni želel na široko razpredati: "Moja naloga je, da v igro vnesem čim več energije. Tako v obrambi kot v napadu, po tem so me spoznali v Evropi, imam dobre fizične predispozicije, toda najpomembnejši je in bo vedno kolektiv. Zaenkrat vse teče po načrtih in ne vidim razloga, zakaj ne bi bilo temu tako tudi v prihodnje," se pretiranemu komentiranju svoje vloge v moštvu najraje izogne Jaka Blažič ter ob koncu pogovora dodaja: "O rezultatskem vidiku na EP ne bi želel govoriti. Prezgodaj je še namreč za kakršnekoli napovedi, kaj šele konkretnejše ocene vrednotenja katere koli reprezentance, ki bo nastopila ne evropskem prvenstvu. Osebno bi me zadovoljilo že dejstvo, da bi na vsaki tekmi dali vse od sebe in s tem na najboljši možen način predstavljali slovensko košarko v tujini. Določene ambicije zagotovo obstajajo, a bo potrebno še malce počakati."  





   

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

RAZOČARAN2
09. 08. 2017 18.43
Mene pa zanima, če bo zadel kak zicer
CFC1
09. 08. 2017 18.36
+1
Rekel bi rekel da mamo vrhunske tri igralce + še 3 - 4, ki so blizo vrhunskega nivoja. Ostali pa sdo po dosedaj prikazanem še daleč zadaj in gledena turnirski sitem, ki se bo igral smo lahko odkrito zaskrbljeni, da 7 igralcev ne bo dovolj za vrhubnski rezultat, ker ko jih zamenjajo igralci iz klopi bo kvaliteta, pa tudi če za tistih nekaj minut zelo padla.Zavedati se je še treba, da bo do izkočilnih bojev kar nekaj tekem in bodo tako noslici SLovenije napram ostalim nosilcem iz drugih reprezentanc imeli za seboj dosti več preigranih minut. Če pa ne bodo izrazito veliko igrali pa z kvaliteto klopi ne moremo sploh daleč priti. Vseeno verjamem v naše fanta, priprave so še dolge in verjamem ter upam, da se bodo tudi ostali igralci s klopi dvignili v formi, zakar je še dovolj časa. Gremo Slovenija!
Deko
09. 08. 2017 12.54
+1
Imamo vrhunsko peterico.. Klop bo pa mogla še kaj dodat za vrhunski uspeh
CFC1
09. 08. 2017 18.35
+1
jaz bi raje rekel da mamo vrhunske tri igralce + še 3 - 4, ki so blizo vrhunskega nivoja. Ostali pa sdo po dosedaj prikazanem še daleč zadaj in gledena turnirski sitem, ki se bo igral smo lahko odkrito zaskrbljeni, da 7 igralcev ne bo dovolj za vrhubnski rezultat, ker ko jih zamenjajo igralci iz klopi bo kvaliteta, pa tudi če za tistih nekaj minut zelo padla.Zavedati se je še treba, da bo do izkočilnih bojev kar nekaj tekem in bodo tako noslici SLovenije napram ostalim nosilcem iz drugih reprezentanc imeli za seboj dosti več preigranih minut. Če pa ne bodo izrazito veliko igrali pa z kvaliteto klopi ne moremo sploh daleč priti. Vseeno verjamem v naše fanta, priprave so še dolge in verjamem ter upam, da se bodo tudi ostali igralci s klopi dvignili v formi, zakar je še dovolj časa. Gremo SLovenija!