Reprezentanca: Jaka Blažič hvali vzdušje v moštvu: To je ena najboljših 'kemij' v zadnjih letih

Slovensko moško člansko košarkarsko reprezentanco do odhoda na evropsko prvenstvo čaka še lepo število treningov in prijateljskih srečanj. Že ta konec tedna sta na sporedu dve močnejši v Opatiji proti hrvaški in ukrajinski izbrani vrsti; eden od stebrov moštva, ki ga vodi srbski strokovnjak Igor Kokoškov, pa je zagotovo nekdanji član ljubljanske Union Olimpije, beograjske Crvene Zvezde in španske Baskonije Jaka Blažič.

Pred začetkom evropskega prvenstva, ki se prične na zadnji avgustovski dan, čaka našo košarkarsko izbrano vrsto še natanko 17 treningov in 6 prijateljskih obračunov, na katerih bodo izpilili še zadnje podrobnosti v igri in skušali doseči želeno formo.

Slovenija - Madžarska - 7

Jaka Blažič bo eden pomembnejših članov slovenske košarkarske reprezentance na bližajočem se evropskem prvenstvu. (Foto: Damjan Žibert)

Cilji so postavljeni, ambicije pa visoke, zato ne presenečajo optimistični toni, ki prihajajo iz slovenskega košarkarskega tabora. Toda tako kot pravi 27-letni Gorenjec Jaka Blažič, letošnje evropsko prvenstvo bo eno od najbolj izenačenih doslej. Vsaj deset reprezentanc se lahko namreč poteguje za najvišja mesta. Med njimi, seveda, tudi Slovenija. "Najprej bi se dotaknil vzdušja v ekipi, ki je že od prvega dne priprav na najvišji možni ravni. Z gotovostjo lahko trdim, da je to ena najboljših "kemij" v zadnjih letih, kar je prvi pogoj za dobre rezultate in posledično vidnejšo uvrstitev na velikem tekmovanju," je ekskluzivni pogovor za 24.com začel energični Blažič, ki med drugim hvali tudi zavzetost vseh igralcev na treningih. "Najbolj pozitivna stvar je ta, da nihče pretirano ne toži na bolečine, poškodbe ali kaj tretjega. Vsi se zavedamo, zakaj smo tu. Želimo karseda najbolje predstavljati slovensko košarko na velikem mednarodnem prizorišču, kar evropsko prvenstvo v štirih različnih državah nedvomno je. Čaka nas zahtevno delo, toda imamo tako kakovost kot tudi širino igralskega kadra, da se lahko postavimo po robu vsaki evropski reprezentanci," ostaja optimističen nekdanji košarkar ljubljanske Union Olimpije, ki je prišel na priprave dobro razpoložen.

"Glede samih vlog v moštvu te še niso povsem dorečene, saj se vsak izmed nas še malce 'lovi' in išče svoje mesto v tej odlični zasedbi. Ni skrivnost, da premoremo nekaj izjemnih posameznikov, ki ločijo vrhunskost od odličnosti. Imamo še dovolj časa, da se izkristalizirajo vse stvari. Prepričan sem, da smo na pravi poti." 

O svoji vlogi v izbrani vrsti nekdanji ljubljenec navijačev beograjske Crvene Zvezde ni želel na široko razpredati: "Moja naloga je, da v igro vnesem čim več energije. Tako v obrambi kot v napadu, po tem so me spoznali v Evropi, imam dobre fizične predispozicije, toda najpomembnejši je in bo vedno kolektiv. Zaenkrat vse teče po načrtih in ne vidim razloga, zakaj ne bi bilo temu tako tudi v prihodnje," se pretiranemu komentiranju svoje vloge v moštvu najraje izogne Jaka Blažič ter ob koncu pogovora dodaja: "O rezultatskem vidiku na EP ne bi želel govoriti. Prezgodaj je še namreč za kakršnekoli napovedi, kaj šele konkretnejše ocene vrednotenja katere koli reprezentance, ki bo nastopila ne evropskem prvenstvu. Osebno bi me zadovoljilo že dejstvo, da bi na vsaki tekmi dali vse od sebe in s tem na najboljši možen način predstavljali slovensko košarko v tujini. Določene ambicije zagotovo obstajajo, a bo potrebno še malce počakati."  

   

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 4
RAZOČARAN2 09.08.2017 18:43:28
Mene pa zanima, če bo zadel kak zicer
Več komentarjev