Košarka

Rodriguez iz lige NBA sporočil: Dončić je fenomen, ima veliko željo po napredku, pravi užitek ga je gledati

Philadelphia, 15. 11. 2016 12.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Luka Dončić skrbi v zadnjih letih skrbi za zanimanje španske, slovenske in vse bolj tudi svetovne košarke. O njem je z izbranimi besedami spregovoril tudi španski reprezentant in prvi organizator igre NBA moštva Philadelphia 76ers.

Rodriguez je o Dončiću spregovoril z izbranimi besedami.
Rodriguez je o Dončiću spregovoril z izbranimi besedami. FOTO: AP

"Dončič je fenomen. Neprestano se uči. Vsak trening in tekma zanj štejeta. Zelo sem navdušen z njegovim delom in z željo po napredku. Za privrženca košarke ga je pravi užitek gledati," je najstnika slovenske košarke, ki velja za biser svetovne košarke, v pogovoru za španski AS opisal član Philadelphie 76ers Sergio Rodriguez.

"Seveda še vedno spremljam ekipo Real Madrida. Tam sem bil veliko časa in tam imam dobre prijatelje. Dobro jim gre, toda smo šele na začetku sezone. Ko si v šampionski ekipi načrtuješ sezono glede na pomembne datume, čeprav je zdaj nekoliko drugače s spremenjenim formatom Evrolige. Prepričan sem, da bodo igralci Reala, ki zdaj branijo barve Madridčanov, v odlični formi v ključnih trenutkih," se je svojih nekdanjih kolegov poleg Dončića še spomnil Rodriguez.

Čeprav je star le 17 let, je svoji karieri že imel priložnost igrati proti NBA-moštvu.
Čeprav je star le 17 let, je svoji karieri že imel priložnost igrati proti NBA-moštvu. FOTO: AP
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

francosy1
15. 11. 2016 15.40
+12
Po draftexpresu Dončić trenutno projicira na 3. mesto na draftu leta 2018. Je pa to že malo zastarela posodobitev, na listi je denimo tudi Mesiček (46. leta 2017), pa je verjetno s trenutno formo daleč od drafta. Glede na to, da Dončić, ne glede na vse, letos znova preseneča, bi torej morda lahko projiciral še višje. Če ne bo kakšnih poškodb, bo Dončić kmalu najboljši evropski igralec, v to sem prepričan. Brez pretiravanja.