Košarka

Sagadin po štirih tekmah zapušča MZT, novi trener je Stefanov

Skopje, 16. 10. 2014 10.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
T.V./T.Š.
Komentarji
4

Zmago Sagadin ni več trener moštva MZT iz Skopja. Slovenski košarkarski strokovnjak je po porazu proti ekipi Feni Industrija v domačem prvenstvu ponudil odstop, ki ga je vodstvo makedonskega moštva sprejelo. Njegov naslednik je Vrbica Stefanov.

Zmago Sagadin
Zmago Sagadin FOTO: Damjan Žibert

Izkušeni Zmago Sagadin ni dolgo zdržal v Skopju. Zdržal je točno štiri tekme, če smo natančnejši. Legendarni slovenski trener na klopi MZT-ja ni najbolje začel sezone. V prvih treh krogih lige Aba je vknjižil zgolj eno zmago, nazadnje pa so bili njegovi varovanci visoko poraženi na gostovanju pri Budućnosti (69:96). Sodu je izbil dno poraz v prvem krogu makedonskega prvenstva proti Feni Industriji s 73:80. Po neuspehu je Sagadin vodstvo kluba ponudil odstop, ki so ga pri MZT-ju sprejeli. "Tukaj sem bil dva meseca. V tako kratkem času ne morem ustvariti ekipe, ki bi osvajala prvenstva. V prvi sezoni se odpravljajo napake. Čez štiri ali pet mesecev bo MZT močna ekipa," je za spletni portal sport.com.mk povedal Sagadin, ki je med drugim v svoji karieri vodil Union Olimpijo, Crveno zvezdo, Split, Lietuvos Rytas in Helios iz Domžal.

Namesto 61-letnega Sagadina je novi trener skopskega moštva nekdanji odlični organizator igre in tudi makedonski reprezentant Vrbica Stefanov, ki je v klubski karieri igral tudi za Sieno, Crveno zvezdo in Olympiacos.
 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ummax
17. 10. 2014 10.44
+1
Zmago nikoli ni bil to kar se govori, da je. Nič superiornega od njega že od časa, ko je s pufi v Olimpiji dosegel kar je, kajti če bi bil iz testa, kot se govori, bi treniral kje po evropi, tako kot ostali Yugosi ki kaj veljajo. Je povprečen trener (ne slab!), ki je bil pravi trenutek na pravem mestu, da je dosegel s čimer ga hvalijo.
adadaa
16. 10. 2014 20.43
-5
Problem Sagadina ni v tem da je bil le dva meseca v Skopju, problem je v njegovi glavi. Zato ni bil v svoji zgodovini nikdar trener nobenega uglednega kluba evropskega ranga, ampak zgolj druge, balkanske lige. Precej analogije kaže z Bratuško, prepotentnež s staro udbaško pomočjo se je dolgo obdržal z odrinjanjem sposobnejših, brez realnega samozavedanja lastne povprečnosti. Maksimum zanj so Helios Domžale, pa še to le pod taktirko že pozabljenega Slavinca, oba iz 90-tih let prejšnjega stoletja. Časi in navade se spreminjajo, prilagoditi se je treba, v tem pa je težava tako Sagadina kot podobnih ex Yu trenerjev, ti časi so davno mimo za ljudi, ki gledajo realno. Takih v celotni košarkarski organizaciji mrgoli, zato bo slovenska košarka v nekaj letih hitro na dnu, kjer je realno že zdaj brez enega samega igralca bi bila komaj med 12 v Evropi, višji rang ji vzdržuje le G. Dragič, sicer je košarkarski sistem v fazi propadanja, vse zaradi nesposobnega vodstva KZS zadnjih 15 let, Čas je za korenite spremembe.
Kritik19
16. 10. 2014 23.23
+3
Komentiraj raje smučanje, ker o košarki ne veš veliko.
Zverina56
17. 10. 2014 09.40
-1
ma kaj pa je ta segedin?!?!? zapufal je Olimpijo, katera še dandanes odplačuje dolg oz. nastalo luknjo, ki jo je naredil Segedin in njegova kampanja s fotrom Lorbkom na čelu...tko da.... DA GA NE VIDMO VEČ V OLIMPIJI!!!!!!!!