Košarka

San Antonio pokazal mišice Oklahomi: že v prvi četrtini ji je nasul 43 točk

San Antonio, 01. 05. 2016 07.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Košarkarji San Antonia so suvereno dobili prvo tekmo polfinala zahodne konference, potem ko so pred domačimi gledalci v AT&T Centru s kar 32 točkami razlike premagali zasedbo Oklahome. Blestel je LaMarcus Aldridge, ki je vknjižil kar 38 točk.

Drugi strelec Spurs Kawhi Leonard (25 točk) je skrbel tudi za atraktivna zabijanja.
Drugi strelec Spurs Kawhi Leonard (25 točk) je skrbel tudi za atraktivna zabijanja. FOTO: AP
"To je bila ena izmed tistih noči. Ne morem si lastiti zaslug. Poskušal sem igrati samozavestno in zadeval koše, ki jih na naslednji tekmi najverjetneje ne bom," je razlagal junak večera LaMarcus Aldridge. "Tega nismo pričakovali, a za začetek serije bomo to zmago z veseljem vzeli," pa je pristavil veteran v dresu San Antonia Tim Duncan. Dvome o zmagovalcu so ostroge, ki so v letošnji sezoni na domačem parketu izgubile zgolj eno samo tekmo (proti Golden Stateu), odločile že v prvem polčasu, ki so ga dobile s 33 točkami prednosti. Že v prvi četrtini so gromu pokazali mišice in mu nasuli kar 43 točk (43:20). Poleg tokrat izjemno razpoloženega LaMarcusa Aldridga, ki je Spurs okrepil pred pričetkom letošnje sezone, je dobro tekmo odigral tudi nekdanji košarkar ljubljanske Olimpije Danny Green. Ta je Oklahomi nasul 18 točk, ob tem pa velja povedati, da je trojke metal izjemno natančno (5/6).
Durant je le nemočno opazoval šov ostrog.
Durant je le nemočno opazoval šov ostrog. FOTO: AP

Pri poražencih se je z 19 točkami najbolj izkazal španski reprezentant Serge Ibaka. Prvi zvezdnik Oklahome Kevin Durant - ta je prispeval 16 točk - po tekmi ni želel odgovarjati na vprašanje, ali se počuti razočaranega ali jeznega. "Ne bom vam povedal. Tekma je mimo. Gremo naprej. Preboleli bomo poraz in ugotovili, kaj moramo storiti bolje. Ni norih emocij. Ni da smo razočarani, niti ne kričimo drug na drugega v slačilnici po tekmi. To stvari ne bi izboljšalo," je razložil Durant.

Izid, končnica, polfinale zahodne konference:
San Antonio Spurs - Oklahoma City Thunder 124:92
(San Antonio vodi z 1:0 v zmagah, igra se na štiri zmage)

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

pako-san
01. 05. 2016 21.44
Mislim da bi GSW in SAS lahko celo igrala v evroligi
WESTbrookO
01. 05. 2016 12.54
+0
gost20
01. 05. 2016 11.53
+7
SA je sploh letos neverjetno močna zasedba-mislim, da jih lahko samo GS premaga ( z "norim" večerom Currya in Thompsona) pa še takrat bo na tesno do zadnje minute,...
Prodigy93
01. 05. 2016 17.03
+1
kako to misliš z norim večerom? SAS jih je letos premagal samo enkrat, pa še to brez boguta, ezelija in iggya. Na nor večer jih mogoče ampak le mogoče premaga SAS, nikakor pa ne obratno.