Košarka

Se bo Union Olimpija okrepila z Američanom?

Ljubljana, 14. 07. 2015 11.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Košarkarji Uniona Olimpije naj bi v prihodnjih dneh podpisali svojega prvega tujega košarkarja. Po petletnih sklenjenih pogodbah z 18-letnim Blažom Mesičkom in Vlatkom Čančarjem naj bi novi trener Gašper Potočnik računal na temnopoltega ameriškega branilca Ingrama.


Tišina, ki vlada v stožiških pisarnah, naj bi v prihodnjih dneh vendarle dobila svoj epilog. In četudi v vodstvu ljubljanskega kluba molčijo zaradi zaenkrat še nerešene situacije z novonastalo ligo ABA, naj bi imeli po nekaterih informacijah že zagotovljeno mesto med jadransko elito tudi v prihodnji sezoni. To domnevo potrjuje tudi udeležba Ljubljančanov pri nedavnem žrebu za evropski pokal, kjer so že dobili svoje nasprotnike. Kmalu pa naj bi dobili tudi svoje prve tuje okrepitve.

Prva okrepitev iz tujine naj bi po informaciji soigralčevega Twitterja iz Turčije postal 23-letni Američan Jeremy Ingram (191 cm), ki je nazadnje nastopal v drugi turški ligi. V Charlottu rojeni ostrostrelec je že v svoji prvi profesionalni sezoni dosegal v povprečju po 22 točk na tekmo in bil tako med najboljšimi posamezniki lige. Točkovnemu izkupičku je dodal še dobre tri skoke in podaje na srečanje. Študentske dni je Ingram preživel na univerzi North Carolina Central in bil v svojem četrtem letu izbran celo za najkoristnejšega igralca svoje divizije.

Jeremy Ingram (desno)
Jeremy Ingram (desno) FOTO: Reuters

V kolikor bo do dogovora dejansko prišlo, Olimpija po vsej verjetnosti ne bo podaljšala sodelovanje s Klemnom Prepeličem, ki naj bi bil finančno tudi prevelik zalogaj, Gregor Hrovat pa bo več minut odigral na položaju krila. Naj omenimo, da je Olimpija na položaju strelca že podpisala 5-letno sodelovanje z velikim slovenskim talentom Blažem Mesičkom.

Pod košem potekajo pogovori z reprezentančnim centrom Alenom Omićem, ki bi ga Olimpija v enega od evropskih velikanov spustila ob lepi odškodnini, ni pa skrivnost, da si v "zmajevem gnezdu" želijo Laščana Saša Zagorca, ki pa ga z Zlatorogom veže še enoletna pogodba. Zagorac je bil s povprečjem 18 točk najboljši strelec slovenskega državnega prvenstva.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

sasee.
15. 07. 2015 06.12
-3
če bi bil ta američan res dober ne bi pršu k olimpiji
Slovenska_košarka
14. 07. 2015 13.17
+13
Mi deluje veliko boljši in cenejši od Prepeliča.
smjst
15. 07. 2015 09.33
-4
To je lahko vsak, ki se vsaj malo ukvarja s košarko....