Košarka

VIDEO: Še drugi hladen tuš za zvezdniško Oklahomo, Phoenix po treh tekmah že z novim trenerjem

Oklahoma City, 23. 10. 2017 09.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Košarkarji Oklahome so v noči iz nedelje na ponedeljek na domačem parketu tesno izgubili z Minnesoto (113:115), kar je bil še drugi poraz Groma na uvodnih treh tekmah. Po treh zaporednih porazih na klopi Phoenixa je kovček moral spakirati Earl Watson, namesto katerega se bo v vlogi začasnega trenerja na klop usedel Jay Triano, nekdanji trener Toronto Raptors.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Zvezdniška trojka Russell Westbrook, Carmelo Anthony in Paul George je tako ugledala še drugi zaporedni poraz. Potem ko so Thunder izgubili v Salt Lake Cityju, so tokrat morali priznati premoč še Minnesoti. Tekmo je s trojko v zadnji sekundi tekme z velike razdalje in s pomočjo table odločil Andrew Wiggins. Minnesota, pred novo sezono je dodala Jeffa Teaguea, Taja Gibsona in Jimmyja Butlerja, tako z drugo zaporedno zmago le dokazuje, da bo v novi sezoni resen kandidat za mesta v končnici zahodne konference. "Videl sem, koliko časa je ostalo do konca," je zadnji napad, za katerega so Volkovi imeli dobre štiri sekunde časa, opisal Wiggins in dodal: "Prišel sem blizu obroča, kolikor sem lahko in vrgel. Vse se je izšlo perfektno. Ko sem izpustil žogo, je izmet izgledal odlično."

Prav Wiggins je bil skupaj s centrom Karlom-Atnhonyjem Townsom najboljši strelec zmagovalne zasedbe (oba sta prispevala 27 točk). Na drugi strani pa je bil pri poražencih najbolj razpoložen Westbrook z 31 točkami, 23 jih je dodal Anthony, 14 pa George.

Na preostalih dveh nedeljskih tekmah je Brooklyn premagal zasedbo Atlante s 116:104, New Orleans Pelicans pa so prišli do zmage v Los Angelesu pri Jezernikih (119:112) in tako le vknjižili prvo zmago v tej sezoni. Brooklyn je domačem parketu še nepremagan, pri Atlanti pa sta znova bila najboljša strelca Evropejca Marco Belinelli in Dennis Schröder.

V zasedbi Phoenix Suns so se po vsega treh tekmah odločili za menjavo trenerja. Klop je po dveh resnično (pre)visokih porazih z več kot 40 točkami razlike moral zapustiti Earl Watson, namesto katerega je Sonca vsaj začasno prevzel nekdanji kanadski selektor Jay Triano.

Izidi:
Brooklyn Nets - Atlanta Hawks 116:104
Oklahoma City Thunder - Minnesota Timberwolves 113:115
Los Angeles Lakers - New Orleans Pelicans 112:119

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.