Košarka

Se je Dončić znebil najresnejšega konkurenta za številko 1 na naboru? Ayton vpleten v korupcijski škandal

Tucson, 24. 02. 2018 16.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ameriško košarko pretresa velik korupcijski škandal. Ameriška FBI je prestregla klic med trenerjem univerze Arizona Seanom Millerjem in agentom Christian Dawkinsom, v katerem Miller razlaga o domnevno izplačanih 100.000 ameriških dolarjih (81.337 evrih), s katerim naj bi si Wildcats zagotovili podpis študenta Deandreja Aytona, poleg Luke Dončića glavnega kandidata za številko 1 na prihajajočem naboru.

Deandre Ayton se je znašel v korupcijskem škandalu, ki pretresa ameriško košarko.
Deandre Ayton se je znašel v korupcijskem škandalu, ki pretresa ameriško košarko. FOTO: AP

Viri blizu ameriške zvezne policije FBI so za ESPN razkrili, da naj bi Sean Miller prek agenta Christiana Dawkinsa ponujal 100.000 dolarjev, v kolikor se Ayton odloči za študij na univerzi v Arizoni, kar bi pomenilo, da bi se priključil ekipi Wildcats, ki jo (je) vodi(l) Miller. Ameriški novinarji še dodajajo, da naj bi se Ayton že odločil za univerzo Kansas, nato pa se v zadnjem hipu premislil in odločil za Arizono. Temu naj bi botroval izdaten kupček zelencev.

Ayton igra na poziciji centra in poleg Dončića velja za enega glavnih favoritov za izbor številka 1 na naboru 2018. Poleg omenjenega igralca naj bi ga zdaj preiskovali še zaradi domnevne podkupnine za Allonza Trierja. Agent Dawkins naj bi v postopek želel vključiti zdaj že nekdanjega Millerjevega pomočnika Emmanuela Richardsona, a viri za ESPN trdijo, da je Miller Dawkinsu dejal, da naj bi stvari povezane z denarjem potekale direktno preko njega.

Richardson, ki je za Millerja delal preteklih deset let pri Xavierju in Arizoni, je bil eden od štirih pomočnikov, ki je bil 27. septembra lani aretiran zaradi prejemanja podkupnin in ostalih sredstev v športu. Prav Richardson je obtožen tega, da je sprejel 20.000 dolarjev (16,267 evrov) in tega, da je plačeval za rekrutiranje športnikov.

Nekateri mediji sicer dodajo, da bosta tako Ayton kot Miller suspendirana dokler traja preiskava, kar pomeni, da najverjetneje ne bosta več del aktualne sezone. To pa bi pomenilo, da je Ayton praktično že izločen iz boja za številko ena na naboru.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

lodz68
25. 02. 2018 14.52
+1
Pogledal na nba draft uradno stran-še nič ne piše ,razen če so naši novinarji z novicami pred američani.
walter2
24. 02. 2018 18.47
-10
Če so mi vsaj malo poznana pravila na NBA naboru prve izbirajo ekipe,ki se niso uvrstile v končnico prejšne sezone!Tako,da prvi v naboru ni ravno biti najboljše saj lahko končaš v povprečni ekipi vsaj eno sezono!
KiNgKoNg
24. 02. 2018 19.13
+8