Košarka

Selektor Kokoškov prečrtal Mahkovica in Rupnika

Ljubljana, 31. 07. 2017 14.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Po uvodni pripravljalni tekmi z ruskim univerzitetnim moštvom, ki so jo slovenski košarkarji dobili z 79:63, se je ob koncu drugega cikla priprav na septembrsko evropsko prvenstvo selektor Igor Kokškov odločil, da morata reprezentančni tabor zapustiti branilca Luka Rupnik in Blaž Mahkovic. Do konca priprav bo moral 44-letni srbski strokovnjak skrčiti seznam še za dodatnih sedem imen.

Po tem ko so slovenski reprezentanti rutinirano in brez večjih težav opravili z ruskim univerzitetnim moštvom, je nastopil trenutek, ki si ga reprezentančni kandidati za nastop na velikem tekmovanju najmanj želijo. Selektor Igor Kokoškov je imel namreč v uvodnem delu priprav na voljo 19 košarkarjev, končni seznam jih bo štel 12, zdaj pa se je odločil, da bosta prebila led 'odvečnih' branilca Luka Rupnik in Blaž Mahkovic.

Luka Rupnik (na fotografiji skrajno levo) je ob Blažu Mahkovicu kot prvi moral zapustiti reprezentančni tabor.
Luka Rupnik (na fotografiji skrajno levo) je ob Blažu Mahkovicu kot prvi moral zapustiti reprezentančni tabor. FOTO: Damjan Žibert

"Po končanem drugem ciklu pripravljalnega obdobja smo na žalost morali znižati število igralcev. Glede na to, da se reprezentanci v torek pridružita še Goran Dragić in Žan Mark Šiško, bi bilo število igralcev na treningu previsoko. Odločili smo se, da priprave zapustita Blaž Mahkovic in Luka Rupnik. Ob tej priložnosti se obema iskreno zahvaljujem za njun doprinos reprezentanci, trdo in profesionalno delo ter željo, ki sta jo pokazala na treningih. Odločitev je bila zelo težka. Prepričan sem, da bosta oba igralca tudi v prihodnjih akcijah del reprezentančne zgodbe," je svojo odločitev pojasnil selektor slovenske košarkarske izbrane vrste Igor Kokoškov. 

V torek, 1. avgusta, se torej reprezentančnim soigralcem pridružita še dva košarkarja - Goran Dragić, ki z ekipo doslej ni mogel trenirati zaradi pravil lige NBA in mladi Žan Mark Šiško, ki je med 15. in 23. julijem igral na evropskem prvenstvu za fante do 20 let. Slovence naslednja pripravljalna tekma čaka že v petek, 4. avgusta, ko se bodo na uvodni tekmi pokala Adecco pomerili z izbrano vrsto Madžarske. V soboto se bosta na omenjenem turnirju srečali reprezentanci Češke in Madžarske, v nedeljo pa Slovenijo čaka še obračun proti Čehom.

 

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

sofokles
31. 07. 2017 20.25
-4
To mi delej. Tedva sta itak gnila!
revolution17
31. 07. 2017 15.25
+7
Drugače pa končno normalna barva dresov in ne nekakšna floruscentno zelena...
ZelenGrm
31. 07. 2017 17.17
+0
Deko
01. 08. 2017 16.17
+1
Tile beli dresi so lažje lovljivi za oči kot zeleni. Ni dobro za nasprotnika je pa odlično za soigralce da lažje spremljajo potek igre in soigralcev. Lepši so bili zeleni a imajo beli močnejšo funkcijo.
revolution17
31. 07. 2017 15.22
+5
Kako pa je z Zokijem? Je dokončno odpisan al še računajo da se bo naknadno pridružil?