Košarka

Selektor Kokoškov pred odhodom na EP prečrtal tudi Kosija

Ljubljana, 22. 08. 2017 22.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Selektor moške članske košarkarske reprezentance Igor Kokoškov je seznam kandidatov za nastop na evropskem prvenstvu skrajšal še za eno ime. Priprave zapušča 20-letni Jan Kosi. 204 centimetre visoki košarkar je priložnost za igro dobil na petih pripravljalnih tekmah, na katerih je dosegel štiri točke in ujel tri odbite žoge.

Na seznamu kandidatov za nastop na evropskem prvenstvu ostaja trinajst košarkarjev. Ti se bodo v četrtek (prenos ob 20.00 na POP TV in VOYO) ter petek pomerili s Hrvaško. Petkova tekma bo odigrana za zaprtimi vrati. Na evropsko prvenstvo bo potovalo 12 igralcev. "Jan Kosi je košarkar, ki je v tem pripravljalnem obdobju napravil največji napredek in bil eno najprijetnejših presenečenj. Pred Janom je lepa klubska in reprezentančna prihodnost. Zahvaljujem se mu za vse, kar je storil za našo ekipo, za energijo na parketu in profesionalen odnos. Evropsko prvenstvo je veliko tekmovanje, zato sem se odločil, da dam izkušnjam prednost pred mladostjo," je pojasnil selektor slovenske reprezentance Igor Kokoškov.

Kokoškov in varovanci med tekmo s Češko v Mariboru.
Kokoškov in varovanci med tekmo s Češko v Mariboru. FOTO: Miro Majcen

Na seznamu so še Anthony Randolph, Matic Rebec, Goran Dragić, Aleksej Nikolić, Klemen Prepelič, Edo Murić, Jaka Blažič, Miha Lapornik, Gašper Vidmar, Saša Zagorac, Žiga Dimec, Vlatko Čančar in Luka Dončić.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Deko
23. 08. 2017 10.29
+3
Kot zadnji bi predvideval da gre Lapornik ali Zagorac. Vse preostalo bi bilo presenečanje. sLOVEnija!
Ayiluss
23. 08. 2017 12.18
+3
Po do sedaj prikazanem sodeč bi bil Zagorac najbolj logična izbira za odhod, ampak po mojem ne bo on, temveč nekdo na položaju organizatorja igre ker jih imamo tam največ
Deko
23. 08. 2017 13.13
+2
Lapo pomojem, sej ni slab tolk sam konkurenca je prehuda