Selektor Španije se boji Slovenije, navdušuje ga Dončić: Gledam ga z odprtimi usti in si brišem solze

V španskem taboru je pred tekmo polfinala s Slovenijo čutiti kar precej živčnosti. Selektor Sergio Scariolo je španskim novinarjem v superlativih govoril o Dragiću, Dončiću in druščini (prenos v četrtek na Kanalu A in VOYO ob 20. uri).

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

Selektor Sergio Scariolo je na novinarski konferenci španske reprezentance tako spregovoril o slovenski izbrani vrsti: "Gledal sem vse tekme na tem prvenstvu in Slovenija me je navdušila. Ne samo včeraj. Je v neverjetnem vzponu. Ni še izgubila tekme, čeprav je igrala proti velikim ekipam. Premagala je Grčijo, brutalno se je znesla nad Francijo ... Vedno se je znala prilagoditi tekmecu. Zmagala je tako tekme z nizkim rezultatom kot včerajšnjo z visokim. Je izjemno popolna ekipa, dobro vodena, vloge so odlično definirane. Čutiti je solidarnost v obrambi, ki jo ima zelo malo ekip. Slovenija ni samo Goran Dragić in Luka Dončić, še posebej me skrbita dva igralca – Anthony Randolph, ki ga vsi zelo dobro poznamo, in Klemen Prepelič, ki mu napovedujem zelo lepo prihodnost. To je tip igralca, ki jih trenerji obožujemo, pride s klopi in ima izjemen učinek od prodorov do metov z razdalje. Nepoznavalci košarke Sloveniji ne pripisujejo veliko možnosti, tisti, ki se spoznamo na košarko, pa vemo, kako nevarna je in kako lepo košarko igra."

Prenos polfinalne tekme Eurobasketa med Slovenijo in Španijo bo na sporedu v četrtek na Kanalu A in VOYO ob 20.uri.

Nato je sledilo vprašanje, kako ustaviti Slovenijo. "Ne bo lahko. Čaka nas izjemno težko delo. Čeprav je dala Latviji 103 točke in pokazala izjemen napadalni potencial, se pri Sloveniji najbolj bojim njene igre v obrambi. Vsi naši igralci bodo morali igrati na vso moč. Vemo, da je Slovenija proti velikim ekipam znala omejiti najboljše igralce. Morali bomo biti zelo potrpežljivi in iskati svoje priložnosti. Če hočemo premagati Slovenijo, bomo morali odigrati perfektno tekmo," je dodal Scariolo in nekoliko skromno pripomnil, "če dobimo eno od dveh tekem, ki nas še čakajo, bomo osvojili medaljo, po katero smo prišli v Turčijo."

Španija - Turčija

Pau Gasol je skupaj z bratom Marcom glavna nevarnost španske reprezentance. (Foto: AP)

Seveda se italijanski strokovnjak, ki je že vrsto let na klopi Španije, ni mogel izogniti vprašanju o Luki Dončiću. "Luka je fenomen. Kako igra pri komaj osemnajstih letih, je neverjetno. Gledam ga z odprtimi usti in si brišem solze," je dejal Scariolo.

In kaj ga najbolj skrbi? "Najbolj me skrbi naša obramba. Zaupam v organizacijo, koncentracijo, požrtvovalnost, ne vem pa, ali lahko naša obramba zaustavi vse raznolike napade Slovenije. Potrebujemo ogromno energije, potrpežljivosti, pozornosti. Treba bo igrati kot ekipa, posameznik ne more premagati Slovenije. Veseli me, da ima Marc Gasol za seboj odlično tekmo proti Nemčiji, vendar je iz tekme v tekmo bolj utrujen. Njegove naloge so tako zahtevne, da ne more igrati več kot 25 minut."

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 43
 
zapiramvamusta 14.09.2017 08:13:53
24 ur takih ponižnih člankou da se nas šlanci bojijo pa tudi nerabimo jer se nam hitro lahko vrne use!!!
Več komentarjev