Košarka

Selektor Zdovc ostal brez Lapornika

Zreče, 17. 07. 2014 20.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Drugi dan priprav slovenske moške košarkarske reprezentance za nastop na svetovnem prvenstvu 2014 je ekipo zaradi težav z zapestjem zapustil Luka Lapornik. Košarkarja čaka operacija in bo izpustil SP v Španiji.

Luka Lapornik, 25-letni košarkar Krke, ki je v minuli sezoni z novomeško ekipo osvojil naslov pokalnega prvaka in državni naslov, ima težave z zapestjem že dalj časa. Zaradi stalnih bolečin ga je pregledala reprezentančna zdravniška služba, ki je ocenila, da je za Lapornika najbolje, da opravi operacijo, so sporočili iz Košarkarske zveze Slovenije (KZS).

Zaradi operacije in rehabilitacije nekdanji član Zlatoroga zagotovo ne bi mogel zaigrati na SP 2014. "Žal mi je, da je poškodba Luke Lapornika tako resna, da bo moral na operacijo, saj sem nanj resno računal. Kljub temu njegovo odločitev, da to opravi takoj, spoštujem, saj ima pred seboj pomembno sezono pri Krki in mu ob tem želim čim boljšo in čim hitrejšo rehabilitacijo ter čim boljše igre," je dejal selektor Jure Zdovc, Lapornik pa pravi: "S poškodbo zapestja imam težave že dalj časa, a smo vsi skupaj upali, da operacija ne bo potrebna, žal pa se je po temeljitem pregledu reprezentančnih zdravnikov pokazalo, da temu ni tako. Zdaj upam, da bom lahko operacijo opravil čim hitreje, se kmalu posvetil rehabilitaciji ter se poskušal čim bolje pripraviti na novo sezono pri Krki. Kljub vsemu bom stiskal pesti za reprezentanco in upal, da na svetovnem prvenstvu doseže čim boljši rezultat, mislim, da ima vse možnosti za to!"

Luka Lapornik v dresu novomeške Krke.
Luka Lapornik v dresu novomeške Krke. FOTO: Damjan Žibert
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

denO1235
17. 07. 2014 21.35
-11
pa hvala bogu, ko ga jeb.
rambek
17. 07. 2014 21.17
-16
škoda. zlata rezerva sedaj lahko pokliče udriha