Košarka

Selektor Zdovc razširil reprezentančni spisek

Ljubljana, 02. 07. 2015 18.27 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Košarkarski selektor Jure Zdovc je razširil seznam igralcev članske reprezentance, ki jo čaka letos nastop na evropskem prvenstvu. Zdovc je na seznam dodal sedem igralcev iz B reprezentance ter enega iz selekcije do 20 let.

Po nedavno končani akciji B-članske reprezentance se je Jure Zdovc odločil, da na priprave A-reprezentance vpokliče sedem igralcev, ki so nastopali na Kitajskem in enega iz izbrane vrste U20. Odločil se je za Miho Lapornika, Blaža Mahkovica, Mitjo Nikolića, Luko Rupnika, Bobana Tomića, Luko Vončino in Sašo Zagorca, iz izbrane vrste U20, ki bo 7. julija začela evropsko prvenstvo pa Alekseja Nikolića, tako, da bo s prvimi treningi začelo 15 košarkarjev.

Od enajstih že prej objavljenih kandidatov se bodo namreč zaradi igranja v poletni ligi NBA ekipi kasneje pridružili Alen Omić, Gašper Vidmar in Zoran Dragić, ki se zaradi dogovora FIBA-NBA priprav ne sme udeležiti pred 1. avgustom. Status Bryanta Dunstona ostaja nespremenjen, saj je 29-letni Američan še vedno v postopku pridobivanja državljanstva.

"Letos priprave na EuroBasket 2015 začenjamo nekoliko prej in glede na to, da bo nekaj igralcev manjkalo na začetku, bom izkoristil to priložnost, da na licu mesta osebno spoznam nekatere košarkarje, ki so bodisi že bili na mojem širšem seznamu ali pa so si to zaslužili z igrami in pristopom na treningih in tekmah B-reprezentance. Prve dni priprav bom torej maksimalno izkoristil, da te igralce preizkusimo in jim damo morda kaj več priložnosti na prvih tekmah z Novo Zelandijo in Avstralijo ter tako ugotovimo ali lahko na njih računamo tudi za nastop na prvenstvu ali prihodnost," je svojo odločitev obrazložil Zdovc.

Jure Zdovc
Jure Zdovc FOTO: Damjan Žibert
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mito67
03. 07. 2015 08.33
+0
Ne vem, zakaj niso izbrali Dončiča. Če že jemljejo nekatere iz U20, od katerih je Luka verjetno že boljši. Če ga že primerjajo z Rubiom, naj mu dajo še toliko možnosti za igranje.
Gašper Oven
03. 07. 2015 13.11
+2
če bi kej spremlou novice bi lahko vedu da se je Luka po pogovoru z Zdovcem odloču da ne bo igral ker je za njega bolje da se bori za mesto v klubu... :)
sergej20
03. 07. 2015 00.20
+4
naši so zakon