Košarka

Slabe novice za Golden State: poškodba Duranta hujša, kot se je sprva zdelo

Oakland, 17. 05. 2019 17.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Čeprav Golden State v konferenčnem finalu zahoda lige NBA proti Portlandu vodi že z 2:0, pa imajo v taboru branilcev naslova precej razlogov za skrb, saj se je poškodba enega od nosilcev igre Kevina Duranta izkazala za hujšo, kot se je sprva zdelo. Tako bo Durant izpustil tretjo in četrto tekmo s Portlandom v Oregonu.

Kevin Durant
Kevin Durant FOTO: AP

Golden State je v domačem Oaklandu prišel do dveh zmag nad Portlandom, precej težje delo pa utegnejo imeti prvaki v Oregonu, kjer je Portland večji del sezone deloval izvrstno. Poleg tega bodo Bojevniki še naprej igrali brez Kevina Duranta, ki je poleg Stephena Curryja prvo ime kalifornijske ekipe. "Upajmo, da bo okreval, zaenkrat je napredoval, toda poškodba je nekoliko resnejša, kot smo mislili na začetku," je priznal trener Oklahome Steve Kerr po drugi zmagi Golden Statea (114:111). "Videli bomo, kam bo vse skupaj peljalo, toda vsak dan se poslužuje terapij. Zaenkrat mu gre odlično, je popolnoma predan rehabilitaciji," je pristavil Kerr. Spomnimo: po poškodbi so iz tabora Bojevnikov sporočili, da naj bi Durant zaradi poškodbe mečne mišice izpustil le prvo tekmo serije s Portlandom.

Durant, ki se je poškodoval na peti tekmi serije s Houstonom, ne bo potoval z ekipo v Portland, so potrdili v Golden Stateu. Z ekipo in šefom medicinske stroke v klubu Rickom Celebrinijem bo opravljal intenzivno rehabilitacijo, da bi se čimprej vrnil in pomagal ekipi.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

seronja80
17. 05. 2019 20.39
+2
tudi brez njega so izvrstna ekipa, mogoče v določenih elementih, ko on ne igra še boljša.. naj spomnemo: v sezoni 2015/16, ko še ni bilo Duranta v ekipi Golden State-a so naredili v zmagah all time record v NBAju 73-9 v rednem delu sezone, sicer so kasneje čudežno izgubili finale proti Cavaliersom, ampak so ga že sezono prej osvojili tudi brez njega..
Kolosej6
18. 05. 2019 09.56
Tisto finale jim je prav en kaliber kot je durant manjkal do prstana