Košarka

Črnogorci slavili v Stožicah in prekinili zmagoviti niz Slovencev

Ljubljana, 27. 08. 2016 21.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Slovenska košarkarska reprezentanca je odigrala še osmo pripravljalno tekmo pred kvalifikacijami za evropsko prvenstvo. Tokrat jim je v Stožicah nasproti stala reprezentanca Črne Gore. Varovanci Igorja Kokoškova so tokrat doživeli prvi poraz v pripravljalnem obdobju. Črnogorci so bili boljši z 91:83.

Slovenci so doživeli prvi poraz v pripravljalnem obdobju pred kvalifikacijami za evropsko prvenstvo.
Slovenci so doživeli prvi poraz v pripravljalnem obdobju pred kvalifikacijami za evropsko prvenstvo. FOTO: Damjan Žibert

Košarkarji Slovenije so pripravljalne tekme pred kvalifikacijami za evropsko prvenstvo zaključili s porazom. Pred 3000 gledalci v Stožicah so morali priznati premoč Črni gori, ki je slavila z 91:83. Slovenija je v treh tednih odigrala osem prijateljskih tekem; izkupiček pa je sedem zmag in poraz. Premagala je Portugalsko, Belgijo, Avstrijo, Poljsko, Islandijo, Veliko Britanijo ter Makedonijo, najtrši tekmec v pripravah pa je bil tudi najtrši oreh.

Črna gora je zasluženo prišla do zmage. Uveljavila je svojo višino, dobre strelce z razdalje ter spretno vodenje s klopi, kateri načeluje legendarni trener Bogdan Tanjević. Vodila je praktično vseh štirideset minut, z 91 doseženimi točkami pa je tudi krepko presegla najvišji dosežek dosedanjih tekmic Slovenije v pripravah. Navkljub porazu lahko Slovenija samozavestno krene v kvalifikacije za eurobasket 2017, ki bo potekal v Romuniji, Turčiji, Izraelu ter na Finskem in kamor vodijo prva mesta v skupinah ter šest najboljših drugih iz sedmih skupin. Zasedba pod vodstvom Igorja Kokoškova ter bratov Dragić je v zadnjih treh tednih dokazala, da ne bi smela imeti pretiranih težav s Kosovom, Ukrajino ter Bolgarijo. Štirje slovenski košarkarji so dosegli dvomestni točkovni izkupiček. S 16 točkami je izstopal Zoran Dragić, po dvanajst pa so jih dosegli Klemen Prepelič, Jaka Blažič in Alen Omić.

Varovanci Igorja Kokoškova so izgubili zadnjo pripravljalno tekmo.
Varovanci Igorja Kokoškova so izgubili zadnjo pripravljalno tekmo. FOTO: Aljoša Kravanja

Igor Kokoškov, selektor Slovenije: "Zagotovo smo igrali proti nasprotniku, ki je bil boljši skozi celotno tekmo. Tako ni odločil le en segment igre, ampak so bili Črnogorci vseh 40 minut boljši od nas. Dobro so se pripravili na tekmo in nam odvzeli nekatere stvari, v katerih smo močni. Dominirali so v fizični igri. Na začetku tekme smo napravili nekaj nepotrebnih osebnih napak. Črnogorci so zadeli nekaj težkih metov, si s tem dvignili samozavest in tako odprli tekmo. Poraz ni prišel v dobrem trenutku, hkrati pa je to preizkus, da vidimo, kako se bomo odzvali na poraz. Vsak poraz boli, če ne boli, potem nisi tisti pravi. Zagotovo se bomo iz tekme nekaj naučili in se pripravili na tiste dvoboje, ki nekaj štejejo."

Prva tekma jo čaka v sredo, 31. avgusta, ob 20 uri v Stožicah proti Kosovu. Čeprav lahko po pravilih Fiba Europe kvalifikacijah igra le dvanajst igralcev, se bo Slovenija prihodnjih šest tekem lotila s štirinajstimi igralci. Za vsako tekmo bo posebej bo prijavila dvanajst igralcev, v kadru pa so torej po zadnji pripravljalni tekmi ostali: Jaka Blažič, Vlatko Čančar, Žiga Dimec, Goran Dragić, Zoran Dragić, Jaka Klobučar, Miha Lapornik, Gezim Morina, Edo Murić, Alen Omić, Klemen Prepelič, Matic Rebec, Gašper Vidmar in Saša Zagorac.

Izid:
Slovenija - Črna Gora 83:91 (22:26, 21:27, 23:20, 17:18)

 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

polimer
28. 08. 2016 09.28
+4
To ni noben trener, nima igre. Nime nobene vizije, kako bi bilo potrebno igrati. Mora se še veliko naučiti in to mu dopuščamo šolo s slovensko reprezentanco. Škoda bo nepopravljiva.
catman
28. 08. 2016 08.50
+6
Mi kar slabo postane, ko slišim tega reporterja, kako brez podlage poveličuje tega selektorja in mu leze nekam. Pa neke, da med minuto odmora pušča demokracijo...- ja , morda pa ni imel pojma, kaj bi jim naročil. Pa če je že kaka akcija ratala, je bil za to edino in samo zaslužen selektor, če ne pa so bili itak igralci krivi. .... Eh, žalost od rtv-ja.
catman
28. 08. 2016 08.46
+6
Nimamo nobenega pravega sistema ne v napadu ne v obrambi, neko brezglavo laufanje, ... se sploh ne bi čudil, če jih bomo v kvalifikacijah fasali.
catman
28. 08. 2016 08.45
+3
Zdovc je profesor za Kokoškova!
revolution17
27. 08. 2016 21.56
+0
Ja tako pa je ko igraš v močvirju...
U4
28. 08. 2016 08.15
-3
Bolje kakor na suhem in propadlem Stajjerskem.
kor22
28. 08. 2016 14.05
-3
štajerci tretjo razrednih športov kot je košarka sploh gledamo nena