Košarka

Slovenci bodo na Eurobasketu igrali na Finskem: v skupini poleg domačinov še Francozi, Islandci, Poljaki in Grki

Istanbul, 22. 11. 2016 16.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V Istanbulu so opravili žreb skupin za evropsko prvenstvo v košarki, ki ga bodo leta 2017 prvič v zgodovini skupaj gostile kar štiri države. Slovenska reprezentanca bo igrala v Skupini A, in sicer bodo v Helsinkih njeni nasprotniki domačini Finci, Francozi, Islandci, Poljaki in Grki. Naslov sicer branijo Španci.

Slovensko reprezentanco čaka zahtevna skupina na Eurobasketu leta 2017
Slovensko reprezentanco čaka zahtevna skupina na Eurobasketu leta 2017 FOTO: Damjan Žibert

Slovenski košarkarji bodo v predtekmovanju jubilejnega 40. evropskega prvenstva 2017 igrali v Helsinkih skupaj z Grčijo, Francijo, Finsko, Islandijo in Poljsko. Njihov prvi tekmec bodo Poljaki. Evropsko prvenstvo bo potekalo v štirih državah - v Izraelu, Romuniji, Turčiji in na Finskem, od 31. avgusta do 17. septembra 2017. Ekipe so bile na žrebu v Istanbulu razdeljene v štiri šestčlanske skupine; v nadaljevanje se bodo uvrstile prve štiri ekipe iz vsake skupine. Žreb je bil delno delegiran; vsaka gostiteljica je imela izbor ene reprezentance. Romuni, ki bodo tekmovali v Cluju, so izbrali Madžare, Izraelci so za Tel Aviv določili Litvo, Turčija, kjer bo tudi zaključni del, je izbrala Ruse, Finska s Helsinki pa Islandijo.

"Čaka nas zahtevna skupina, v kateri lahko vsak premaga vsakega. Upamo in verjamemo, da nas bo na Finskem podprlo čim več navijačev, ki so sicer že dolga leta pomemben del naše reprezentance. V tem trenutku se že dogovarjamo z nekaterimi reprezentancami za prijateljske tekme, potrjen razpored pa bo znan že kmalu," je po žrebu dejal predsednik KZS Matej Erjavec. Rašo Nesterović, generalni sekretar KZS, pa je povedal: "Vse skupine so zelo izenačene, enako velja tudi za našo. V tem trenutku je še težko napovedovati kakršnekoli razplete, saj bo vse odvisno od sestav reprezentanc. Vsekakor pa se v naši reprezentanci zelo veselimo evropskega prvenstva." Edo Murić, slovenski reprezentant, pravi, da jih čakajo težke tekme: "Igrali bomo na Finskem, kjer smo dobili kakovostne nasprotnike. Čakajo nas težke tekme, reprezentanti pa se bomo vsekakor borili za vsako zmago. Upam, da nas bodo navijači podprli v čim večjem številu, saj nam bo tako na parketu precej lažje." Njegov reprezentančni kolega Gašper Vidmar je podobnega mnenja: "Na Finskem nas čaka težka skupina. Upam, da se uvrstimo v naslednji del v Turčijo. Verjamem, da nas boste navijači spodbujali in nam pomagali tako na Finskem, kot tudi v drugem delu."

Skupina A: Finska, Francija, Islandija, Grčija, Poljska, Slovenija

Skupina B: Nemčija, Italija, Izrael, Litva, Gruzija, Ukrajina 

Skupina C: Španija, Romunija, Madžarska, Hrvaška, Češka, Črna gora

Skupina D: Srbija, Turčija, Rusija, Latvija, Belgija, Velika Britanija

Več sledi!

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

tellerkit
23. 11. 2016 13.27
Ja, zanimivo bo...Nič kaj lahko ne bo...
rambek
22. 11. 2016 21.15
-2
Nimamo sanj razen da prideta lorbeka zraven in čebular ter Merica oba zraven Dragicev Donacica Blažiča Vidmarja in Omica ter Prepelica Oz Klobucarja
dajno
22. 11. 2016 19.45
Kurbusov
22. 11. 2016 19.08
-1
Use bomo strl,sam potle pa prec izpadl
Bald
22. 11. 2016 17.03
-1
revolution17
22. 11. 2016 16.38
+4
Grki so očitno nekaj posebnega saj po "profesionalno" napisanem članku žabarskega portala igrajo kar v dveh skupinah A in B.