VIDEO: Slovenci nadaljujejo niz zmag, mož odločitve je bil Goran Dragić

Slovenska košarkarska reprezentanca nadaljuje priprave na evropsko prvenstvo, ki bo na sporedu septembra v Sloveniji. Na turnirju v Beogradu so Slovenci odigrali tekmo s Turčijo, ki so jo pred dnevi v Celju že premagali, tokrat so bili znova boljši (55.54), odločilni koš je dosegel Goran Dragić.

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

Slovenci so po petih pripravljalnih tekmah, ki so jih odigrali v Sloveniji (na vseh so zmagali), odpotovali na turnir v Beograd, kjer nastopajo še reprezentance Turčije, Srbije in Ukrajine. Turki so bili tudi prvi tekmeci varovancev selektorja Slovenije Božidarja Maljkovića na turnirju za trofejo Beograda. S Turčijo so se v pripravljalnem obdobju naši fantje enkrat že pomerili in zmagali, vendar so igralci selektorja Bogdana Tanjevića tokrat nastopili v močnejši postavi, za Slovenijo pa je prvič nastopil kapetan Jaka Lakovič. Tudi tokrat so bili Slovenci boljši tekmeci (55:54) in so na šesti pripravljalni tekmi dosegli prav toliko zmag. Slovenija se bo v nedeljo v finalu pomerila s Srbijo, ki je Ukrajino premagala kar s 96:68.

Maljković je na parket poslal peterko Mirza Begić, Jure Balažič, Jaka Blažič, Edo Murič in Jaka Lakovič, kar je bila tudi prva odigrana tekma za slovenskega kapetana po poškodbi hrbta. Slovenci so dobro začeli tekmo, vodili tudi za šest točk, a so bili Turki po prvi četrtini boljši za točko (19:15), ob polčasu pa je tekmec vodil za točko (29:28). V tretji četrtini so Turki narekovali tempo tekme in dobili četrtino (15:12). Vodili so tudi v večjem delu zadnjega dela, slabi dve minuti pred koncem pa so Slovenci izid izenačili (50:50). V končnici tekme je Asik dosegel dva koša (54:50), vrnil je Balažič s trojko (54:53), mož odločitve pa je bil Goran Dragić, ki je v samostojnem prodoru dosegel koš 2,6 sekunde pred koncem tekme. To je bil koš za zmago, saj je Onan zgrešil trojko ob izteku tekme. Najboljša strelca pri Sloveniji sta bila Goran Dragić s 16 točkami in Jure Balažič, ki jih je dosegel devet, kapetan Jaka Lakovič pa je takole ocenil dogajanje: "Tekma sicer ni bila najbolj atraktivna, a na koncu šteje le rezultat. Igrali smo v krču, igra nam nikakor ni stekla, saj tekmecu nismo mogli vsiliti našega ritma hitre igre, ob tem pa smo zgrešili še ogromno odprtih metov. A borili smo se do konca in po zaslugi odličnega koša Gorana Dragića prišli do nove zmage. Osebno sem danes zmagal kar dvakrat, saj sem tekmo odigral brez bolečin, kar me zelo veseli."

Nebojša Joksimović

Slovenija je v Beogradu premagala Turčijo. (Foto: Damjan Žibert)

Izid:
Slovenija – Turčija 55:54 (15:19, 28:29, 40:44)
 

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 45
baal 11.08.2013 19:16:25
a lahko nekdo prosim pol da link od tekme ob 21.00 h, ker zgleda sam na š1 prenašajo (res morm spremenit paket programov, kr nimam š1) :) Hvala, če bo kdo tolk prijazn :)
Več komentarjev