Košarka

Slovenkam žreb za zgodovinski nastop na Eurobasketu dodelil Srbijo, Francijo in Grčijo

Praga, 09. 12. 2016 18.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Slovenska ženska košarkarska reprezentanca, ki se je pred nekaj tedni zgodovinsko uvrstila na evropsko prvenstvo, je izvedla nasprotnice, s katerimi se bo pomerila naslednje leto. Junakinje bodo zaigrale v Pragi, kjer jim bodo v skupini C na sproti stale Srbija, Grčija in Francija.

Takole so slovenke proslavile zgodovinsko uvrstitev na Eurobasket.
Takole so slovenke proslavile zgodovinsko uvrstitev na Eurobasket. FOTO: Twitter

Evropsko prvenstvo na Češkem bo potekalo od 16. do 27. junija 2017. Nastopilo bo šestnajst reprezentanc, ki so razdeljene v štiri skupine. Po prvih treh tekmah bo v četrtfinale neposredno napredovala najboljša ekipa iz vsake skupine, drugo in tretjeuvrščene pa se bodo udarile za preostala štiri prosta mesta. Zadnjeuvrščena bo prvenstvo zaključila po treh tekmah. Predtekmovanja bodo potekala v Pragi ter manjšem mestu Hradec Kralove dobrih 100 kilometrov vzhodno od glavnega mesta. Zaključni boji bodo v Pragi v veliki dvorani O2, ki za košarkarske tekme sprejme preko 16.000 gledalcev.

Slovenija, ki je bila na žrebu v zadnjem, četrtem kakovostnem bobnu, bo prvo tekmo igrala proti polfinalistkam z olimpijskih iger v Riu de Janeiru Francozinjam, nato jo čaka Grčija, po dnevu odmora pa še aktualne evropske prvakinje Srbkinje. Varovanke selektorja Damirja Grgića so bile izžrebane v na papirju najmočnejšo skupino. Na zadnjem evropskem prvenstvu je v finalu Srbija premagala prav Francijo, Grkinje pa so osvojile 10. mesto med dvajsetimi udeleženkami.

Eurobasket 2017:

Skupina A: Madžarska, Ukrajina, Češka, Španija

Skupina B: Belorusija, Turčija, Slovaška, Italija

Skupina C: Srbija, Slovenija, Francija, Grčija

Skupina D: Latvija, Belgija, Črna gora, Rusija

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.