Košarka

FOTO: Slovenske košarkarice po Francozinjah ugnale še Romunke in 'brzijo' proti EP

Celje, 14. 02. 2018 19.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
T.Š./J.K./STA
Komentarji
1

Slovenske košarkarice so si z zmago proti Romuniji praktično že zagotovile uvrstitev na evropsko prvenstvo leta 2019. Slovenke so zmagale s 78:70, a so se morale varovance selektorja Damirja Grgića krepko potruditi za zmago.

Slovenska ženska košarkarska reprezentanca tudi po četrtem krogu kvalifikacij za evropsko prvenstvo ostaja neporažena in je tako z nogo in pol že udeleženka zaključnega turnirja najboljših šestnajstih reprezentanc, ki bo junija 2019 v Srbiji in Latviji. V Celju je premagala Romunijo 78:70, najboljši strelki Slovenije sta bili Teja Oblak s 24 točkami in Shante Evans, ki jih je dosegla 16.

Slovenke so bile pred tekmo nesporne favoritinje, še posebej po tem, ko so v soboto v isti dvorani senzacionalno premagale evropske podprvakinje Francozinje. Slovenska ženska selekcija je ena najmlajših med evropskimi reprezentancami, doslej pa je igrala le na enem evropskem prvenstvu, lani v Pragi, ko je tekmovanje končala po prvem delu z dvema porazoma in eno zmago.

Slovenija - Romunija - 18
Slovenija - Romunija - 18 FOTO: Damjan Žibert

Selektor Damir Grgić tudi tokrat ni mogel računati na glavni igralki, Niko Barič in Evo Lisec, ki sta že dlje časa poškodovani, ekipi pa se je na zadnjih treningih po zvinu gležnja pridružila Annamarie Prezelj. Slovenke so brez treh omenjenih igralk v soboto zabeležile četrto zmago v kvalifikacijah in so edine neporažene v skupini, v kateri so še Francija, Finska in Romunija. Na evropsko prvenstvo vodijo prva mesta in šest drugih iz osmih kvalifikacijskih skupin.

Čeprav teoretično še ne povsem, a z zmago proti Romuniji, ki so jo Slovenke sicer v popolni postavi premagale na prvi tekmi v gosteh z 80:59, si je Slovenija z nogo in pol že zagotovila nastop na EP v Srbiji oziroma Latviji, kjer se bo najboljših šestnajst reprezentanc merilo junija 2019. Do konca kvalifikacij sta nato še dve preizkušnji, novembra letos v gosteh pri Finkah, ki so jih naše pred tremi meseci premagale s 40 točkami razlike, ter za konec gostovanje v Franciji.

Izid:
Slovenija - Romunija 78:70

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

zwqne
14. 02. 2018 22.35
+3