Košarka

Slovenski košarkarji finalno tekmo dobili s +30

Celje, 06. 08. 2016 19.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
T.Š./STA
Komentarji
2

Slovenski košarkarji so v ciklusu priprav na kvalifikacije za EP odigrali drugo prijateljsko tekmo. V celjski dvorani Zlatorog so v finalni tekmi turnirja Adecco visoko premagali Belgijce (89:59). Prvi strelec tekme je bil Zoran Dragić s 16 točkami.

Slovenska košarkarska reprezentanca je uspešno opravila uvodna testa v pripravah na kvalifikacije za evropsko prvenstvo prihodnje leto. Na pokalu Adecco v Celju je prepričljivo osvojila prvo mesto. Najprej je premagala Portugalsko s 67:51, danes pa še Belgijo z 89:59. Slovenci so z dvema prepričljivima zmagami začeli niz prijateljskih tekem v okviru priprav na kvalifikacije za evropsko prvenstvo, ki bo leta 2017 v Romuniji, Izraelu, Turčiji in na Finskem.

Šestnajst izbrancev selektorja Igorja Kokoškova se bo v ponedeljek znova zbralo v Zrečah, kjer bodo ostali do odhoda na naslednji pripravljalni turnir konec prihodnjega tedna. Na Dunaju jih od petka do nedelje čakajo Avstrija, Poljska in Islandija. Do začetka kvalifikacij 31. avgusta bo Slovenija odigrala še tri tekme; 20. avgusta v Stožicah z Veliko Britanijo, 24. avgusta z Makedonijo v Mariboru in 27. avgusta s Črno goro znova v Ljubljani.

Slovenci so po Portugalcih gladko premagali tudi Belgijce.
Slovenci so po Portugalcih gladko premagali tudi Belgijce. FOTO: Aljoša Kravanja

Predstava Slovenije proti Belgiji je bila neprimerno boljša kot uvodna proti Portugalski. V petek je imel selektor Kokoškov pomisleke o telesni vzdržljivosti svojih igralcev ter mentalni pripravljenosti, po drugi zmagi pa jih je pohvalil, enako kot približno tisoč gledalcev na tribunah, ki so videli nekaj lepih akcij, angažirano predstavo in visoko zmago. Največjo razliko v igri je naredil prvi zvezdnik ekipe Goran Dragić. Proti Portugalski je igral le dobre štiri minute, na dvoboju z Belgijo pa je v dvaindvajsetih minutah pokazal širok repertoar znanja. Soigralcem je podelil devet podaj, ukradel je tri žoge, predvsem pa je bila igra Slovenije, ko je bil Goran Dragić na parketu, bistveno hitrejša.

Tako je bilo že na začetku tekme, ko je z bratom Zoranom, Edom Murićem, Klemnom Prepeličem in Gašperjem Vidmarjem tekmecu v slabih petih minutah naredil delni izid 17:3. Ta prednost je v nadaljevanju skopnela (23:21), saj je selektor veliko menjal postavo - prve minute v članskem dresu sta doživela tudi mlada Vlatko Čančar in Žan Mark Šiško, vendar je na začetku drugega dela ista postava hitro poskrbela za vnovično visoko vodstvo. V 25. minuti je bilo 55:35.

Poleg Gorana Dragića (5 točk, 4 skoke) so se napadalno izkazali Zoran Dragić s 16 točkami, Edo Murić (trojke 4:7), ki jih je dosegel 15, ter Jaka Blažič (13 točk, met iz igre 5:7). Alen Omić je ob devetih točkah zbral prav toliko skokov, Gašper Vidmar pa je tekmo končal z osmimi točkami in osmimi skoki.

Izid:
Slovenija - Belgija 89:59 (23:12, 42:31, 60:47)

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

poslanka sexs
19. 08. 2016 20.03
+1
kot v rokometu tako v kosarki nasi zmorejo samo prijateljske tekme kdaj pa gre zares pa adijo isto pesem so pokazali rokometasi tri tekme potem pa adijo vec pa nezmorejo
alma10
07. 08. 2016 11.09
+4
Bravo naši sam tako naprej