Košarka

VIDEO: Slovenski košarkarji odšli na priprave pred kvalifikacijami za Eurobasket: 'Vedno dam vse od sebe in tako mora razmišljati tudi ekipa'

Ljubljana, 20. 07. 2016 15.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenska košarkarska reprezentanca je danes začela priprave na kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2017. Zaenkrat v zmanjšanem številu in brez prvega zvezdnika Gorana Dragića. Zvezdnik Miami Heat se bo reprezentančnim kolegom pridružil nekoliko kasneje.

Selektor Igor Kokoškov je v reprezentanco povabil 21 igralcev, uvodni del priprav v Rogaški Slatini pa jih bo opravilo petnajst. Mladi Luka Kraljević, Vlatko Čančar in Žan Mark Šiško se bodo pridružili 1. avgusta, saj trenutno igrajo na evropskem prvenstvu do 20 let na Finskem. Zaradi pravil lige NBA bo 1. avgusta prišel tudi Goran Dragić, nekaj dni dodatnega dopusta pa sta dobila Gašper Vidmar in Jaka Blažič.

"Vsak košarkar ve, da je treba vsako tekmo vzeti maksimalno resno ne glede na nasprotnika. Vsako podcenjevanje se ti lahko maščuje, lahko se poškoduješ ... Pri meni je jasno, vedno dam vse od sebe in tako moramo razmišljati vsi skupaj v ekipi. V kvalifikacijah imamo šest tekem, vse moramo dobiti in se uvrstiti na evropsko prvenstvo," je ob zboru reprezentance povedal Zoran Dragić.

Igor Kokoškov je svojimi varovanci začel priprave pred kvalifikacijami za Eurobasket.
Igor Kokoškov je svojimi varovanci začel priprave pred kvalifikacijami za Eurobasket. FOTO: Damjan Žibert

Prve faze priprav se bodo udeležili: Tomaž Bolčina, Domen Bratož, Žiga Dimec, Zoran Dragić, Jaka Klobučar, Luka Lapornik, Miha Lapornik, Blaž Mahkovic, Gezim Morina, Edo Murić, Mitja Nikolić, Alen Omić, Klemen Prepelič, Matic Rebec in Saša Zagorac.

Rogaška Slatina, Kranjska Gora, Dunaj, Zreče, Maribor in Ljubljana so pripravljalne postojanke slovenske reprezentance, ki bo do uvodne tekme kvalifikacij 31. avgusta odigrala devet prijateljskih tekem. Od tega šest v Sloveniji. V kvalifikacijah pa jo čaka šest tekem; Kosovo, Bolgarija in Ukrajina.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

aristotel
22. 07. 2016 08.49
-1
Luka Dončić je očitno postavil pogoje,ki so nesprejemljivi in nedopustni moral bo dobro premisliti kaj hoče in da ni nobena zvezda samo talent,ki pa ni sam zadosti...
Chamberlain
20. 07. 2016 19.51
-11
Kje je Luka Dončić?
macek_garfield
20. 07. 2016 16.57
-34
gogi pa zvezdnik ha ha ha pa to
lodz68
25. 07. 2016 14.41
ha ha ne ti si ko delaš za tekočim trakom,če bi imel denar pol ne bi visel na tem portalu....