Košarka

Slovenski košarkarji pred odhodom na EP štirikrat na tuje

Ljubljana, 14. 05. 2015 16.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenska članska košarkarska reprezentanca, ki bo septembra zaigrala na EuroBasketu 2015, bo pred odhodom v Zagreb odigrala štiri pripravljalne tekme na tujem.

Dve tekmi bo Slovenija odigrala na turnirju v glavnem mestu Latvije, kjer bo poleg domače reprezentance sodelovala še Poljska, iz Rige bodo izbranci Jureta Zdovca odpotovali na Ohrid, kjer se bodo pomerili z Makedonijo pod vodstvom Aleksandra Džikića, pripravljalne tekme pa bodo končali v Banja Luki z obračunom proti Srbiji. Proti svetovnim podprvakom bodo, kot je že znano, odigrali tudi zadnje srečanje v domovini - 27. avgusta, na Telemachovem spektaklu v ljubljanskih Stožicah. Termini vseh tekem v domovini bodo znani v prihodnjih dneh, seznam igralcev, ki jih bo Jure Zdovc povabil na priprave, vključno s tistimi, ki bodo reprezentančno poletje začeli v B-reprezentanci pod vodstvom Rada Trifunovića, pa bo znan na posebni novinarski konferenci, 27. maja, ob 11.00, v Ljubljani.

Domen Lorbek
Domen Lorbek FOTO: fiba.com

"Skupaj z obema selektorjema članskih reprezentanc, Juretom Zdovcem in Radom Trifunovićem, sva z Rašom Nesterovićem stalno na zvezi, v zadnjem času pa končujemo zadnje dogovore o vseh reprezentančnih podrobnostih, potrebnih, pred začetkom reprezentančnega poletja, ki se z zborom B-reprezentance začenja že 7. junija. Letos bomo na tujem odigrali štiri pripravljalne tekme, začenši z Latvijo, ki organizira eno izmed skupin EuroBasketa 2015 in bo turnir izkoristila kot testni dogodek, pri čemer ji bomo zagotovo pomagali tudi s kakšno izkušnjo izpred dveh let. Veseli nas, da bo v Rigi nastopila naša partnerska reprezentanca Poljska da po tem, ko so Makedonci v Sloveniji od 2009 gostovali kar štiri leta, dobro sodelovanje s to reprezentanco ter zvezo okrepimo z igranjem na Ohridu. Pripravljalne tekme bomo zaključili na dveh obračunih z najboljšo evropsko reprezentanco minulega SP v Španiji, s katero imamo dolgoletne odlične odnose," je bil izčrpen za uradno spletno stran KZS direktor reprezentance Matej Avanzo.

Matej Avanzo
Matej Avanzo FOTO: POP TV

Zbor reprezentancei bo 18. julija, v Ljubljani, priprave pa bodo zeleno-beli začeli v Kranjski Gori, jih nadaljevali v Zrečah, Podčetrtku, Portorožu in Ljubljani ter končali v Termah Čatež. Zbor B-reprezentance bo 7. junija v Ljubljani.

Pripravljalne tekme v tujini:
Riga, sobota, 8. avgusta - Slovenija - Poljska
Riga, nedelja, 9. avgusta - Latvija - Slovenija
Ohrid, torek, 11. avgusta - Makedonija - Slovenija
Banja Luka, sobota, 29. avgusta - Srbija - Slovenija

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

pridnaov?ka
15. 05. 2015 05.18
-2
pushyona bo,ko na hokeju
KiNgKoNg
14. 05. 2015 23.12
+0
Slovenija ima to leto vrhunsko orožje, če bo le vpoklican Sandi "Air" Čebular.
rambek
14. 05. 2015 23.31
+1
rambek
14. 05. 2015 21.27
+2
Ima da vidim gogija benota in vujacica na pripravah pa da vidilo iz kaksnega testa so.
terra luna
14. 05. 2015 21.10
+0
gorči da se mi narišeš na pripravah
sergej20
14. 05. 2015 18.33
+3
kakšna bo postava slovenije?res upam da bo goran dragič si premislil in igral za nas.če pa ne te pa nevem....naj rečejo lakoviču..