VIDEO: Slovenski košarkarji v Opatijo na derbi s sosedi Hrvati: 'Še vedno iščemo pravo povezanost'

Priprave slovenske košarkarske reprezentance se selijo izven meja naše države. V bližnji Opatiji varovance selektorja Igorja Kokoškova v soboto čaka sosedski obračun s Hrvati. Prenos ob 17.50 na Kanalu A in VOYO.

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

Po tekmi s Hrvaško slovensko izbrano vrsto v nedeljo čaka še obračun z Ukrajinci, še naprej nepremagana reprezentanca Igorja Kokoškova pa bo na dvoboju s sosedi lovila četrto zaporedno zmago po brezhibnem začetku pripravljalnega obdobja in zmagah nad univerzitetno ekipo Rusije ter članskima izbranima vrstama Madžarske in Češke. "Po šestih dneh nas zopet čaka pripravljalna tekma. Igramo proti talentirani reprezentanci Hrvaške, ki je na dosedanjih pripravljalnih tekmah prikazala dve dobri predstavi in zmagala proti Litvi in Franciji," je v izjavi za Košarkarsko zvezo Slovenije (KZS) povedal pomočnik selektorja Rado Trifunović. "Gre za našo četrto pripravljalno tekmo, kar pomeni, da se še vedno uigravamo tako v napadu kot v obrambi. Na vsaki tekmi si želimo pokazati napredek in seveda poskušati do prve tekme na evropskem prvenstvu doseči visok nivo naše igre. Naši fantje so v preteklih dneh dobro trenirali in tudi oni si tako kot mi in naša javnost želi novih tekem, saj to je sigurno najboljša povratna informacija dela na treningih."

Slovenija - Češka košarka dvorana Tabor Maribor - 3

Luka Dončić je prvi strelec pripravljalnega obdobja s povprečjem 17,3 točke. (Foto: Miro Majcen)

Gašper Vidmar pravi, da s soigralci še iščejo "pravo povezanost", pričakuje pa, da se bodo Slovenci že ob Jadranskem morju prikazali v boljši luči kot nazadnje na tekmah pokala Adecco v Mariboru. "Zavedamo se, da nas v Opatiji čaka težka tekma proti domači reprezentanci. Hrvati imajo zelo dobro ekipo, kar dokazujeta tudi rezultata na prvih dveh pripravljalnih srečanjih, na katerih so ugnali Francoze in Litovce. Mi še vedno iščemo pravo povezanost. Verjamem, da bo naša igra na tem turnirju že na višjem nivoju kot na tekmah v Mariboru," je povedal Vidmar. Slovenska izbrana vrsta se je na jug odpravila že v jutranjih urah, zagotovo ne bo nastopil lažje poškodovani Vlatko Čančar, ki po informacijah KZS dobro okreva, vendar ga v Opatiji še ne bo na parketu. Ekipi se je v sredo priključil nedavno še oboleli Matic Rebec (angina), s poroke v domovini se vrača naturalizirani Američan Anthony Randolph.

Sobotna nasprotnica Slovenije, reprezentanca Hrvaške, se na EuroBasket pripravlja od 31. julija, kockasti so slavili na turnirju v Orleansu in z rezultatom 92:87 ugnali favorizirano reprezentanco Francije, v sredo pa so bili boljši še od litovske izbrane vrste. Prvi imeni ekipe, ki jo vodi Aleksandar Petrović, sta zaenkrat pričakovano košarkarja iz lige NBA Dario Šarić (16 točk na tekmi proti Franciji in 28 proti Litvi) in Bojan Bogdanović (na obeh srečanjih 21 točk).

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 4
 
fantom46 13.08.2017 11:43:55
24ur.......pa dajte že pospravit to staro novico........če pa radi filate stare novice, napišite ob kateri uri meseca avgusta leta 2010 bo Tina Maze vozila slalom.
Več komentarjev