Slovenski zlati dvojec na piedestalu Evrope: Dragićevo ime ob Gasolu, Nowitzkem in Petroviću

Kapetan slovenske zlate reprezentance Goran Dragić si je prislužil laskavi naslov najboljšega igralca v Evropi po glasovanju italijanske Gazzete. Zvezdnik Miami Heata je tako postal prvi slovenski reprezentant, ki si je prislužil t. i. nagrado Euroscar, na drugo mesto pa se je zavihtel košarkarski čudežni deček Luka Dončić.

Zvezdnik Miami Heat Goran Dragić je bil izbran za najboljšega igralca Evrope v letu 2017. V glasovanju, ki ga tradicionalno organizira italijanski športni časnik Gazzetta dello Sport in v katerem sodelujejo igralci, trenerji in novinarji, je drugo mesto zasedel Luka Dončić.

Slovenski košarkarji - 2

Dragić je postal prvi slovenski reprezentant, ki si je prislužil nagrado Euroscar. (Foto: AP)

Dončić je star šele osemnajst let, zato si od njega še veliko obetamo.
Goran Dragić

Kapetan zlate košarkarske reprezentance je priznanje prejel pred današnjo tekmo lige NBA z Milwaukeejem. Predal mu jo je dopisnik Gazzette za ligo NBA Massimo Lopes Pegna, ki je na Gazzetta TV objavil krajši pogovor z Dragićem.

Ali ste pričakovali to priznanje, ga je najprej vprašal novinar: "Če sem iskren, ga nisem pričakoval. Res smo imeli krasno poletje, osvojili smo zlato medaljo, ki je nismo pričakovali. Počaščen sem ob tem priznanju in delim ga s soigralci iz reprezentance, ki so bili velik del te zgodbe. Hkrati sem ponosen, da je moje ime ob takih igralcih, kot so Pau Gasol, Dirk Nowitzki ali Dražen Petrović, ki so večkrat prejeli to priznanje," je dejal 31-letni Ljubljančan.

Dragić je lepe besede namenil tudi drugouvrščenemu, soigralcu Dončiću. "Luka je fenomen in upravičeno sodi med največje evropske in svetovne talente. Star je šele osemnajst let, zato si od njega še veliko obetamo," je dejal Dragić, ki je zlati medalji, nazivu MVP Eurobasketa, izboru na tekmo zvezd lige NBA dodal še eno priznanje za zgodovino.

Luka Dončić

Luka Dončić se je zavihtel na drugo mesto. (Foto: AP)

Dragić je postal prvi slovenski reprezentant, ki je osvojil to nagrado, ki jo Gazzetta dello Sport podeljuje od 1979 in ki ji pravijo tudi Euroscar. Lani jo je prejel Srb Miloš Teodosić, pred tem Španca Pau in Marc Gasol, 2013 pa Francoz Tony Parker. Med dobitniki je tudi Kranjčan Gregor Fučka (2000) za predstave v italijanskem dresu.

Po šestkrat sta Euroscar prejela Arvidas Sabonis in Dirk Nowitzki, petkrat Toni Kukoč, po štirikrat pa Dražen Petrović in Pau Gasol.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 9
Pantokrator 11.02.2018 17:44:26
Carja sta !
Več komentarjev