Košarka

Smola Saša Ožbolta

Ljubljana, 14. 05. 2008 07.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Nada Pavšin
Komentarji
5

Potem ko je po dobrem letu in pol Sašo Ožbolt ponovno zaigral za KK Union Olimpija, ga je že ustavila nova poškodba. Na treningu si je zvil gleženj.

Slovenske ljubitelje košarke je prejšnji teden razveselila vrnitev Saša Ožbolta, ki je na tekmi državnega prvenstva med Unionom Olimpijo in TCG Mercatorjem po dolgotrajni poškodbi kolena spet stopil pod tivolske koše. Že dan po tekmi pa si je na treningu zvil gleženj. »Res nimam sreče. Ni prišlo do nobenega kontakta, a se mi je vseeno to zgodilo. Verjetno sem bil še malo preutrujen od prejšnjega dne. Najprej smo mislili, da sem se huje poškodoval, vendar smo hitro reagirali in gre hitro na bolje. Menim, da bom v enem tednu že nazaj,« nam je zaupal Ožbolt po tekmi Olimpije proti Heliosu, na kateri je moral svoje moštvene kolege ponovno spremljati le s klopi.

Sašo Ožbolt
Sašo Ožbolt FOTO: KZS

Sicer Ožbolt s svojo igro še ni najbolj zadovoljen, kljub temu da je na tekmi proti TCG Mercatorju v 14 minutah zabeležil šest točk (2/3 met za tri točke). »V obrambi sem igral dobro, v prodoru pa si ne upam, kot bi moral. Pri tem me tudi malo zaboli koleno. Upam, da je to bolj zaradi strahu kot zaradi same poškodbe«. Pravi, da se bo do konca te sezone zelo težko povsem ujel z ekipo. »Rabim še veliko časa, da se uigram in ponovno spoznam način igre. Ne znam še vseh akcij. Rabil bom še kar nekaj časa«. Trener zmajev Aleksandar Džikič sicer v končnici državnega prvenstva računa na 27-letnega košarkarja, ki je prestal že tri operacije kolena. »Trener pravi, da me v končnici potrebuje, jaz pa pravim, da me ne. Saj igrajo dovolj dobro in mislim, da ne rabijo moje pomoči,« je z nasmeškom pripovedoval Ožbolt.

Prav kmalu bo konec sezone in Sašo še ne ve, kaj ga čaka v prihodnji. Nekaj razgovorov je z vodilnimi možmi Uniona Olimpije že opravil, vendar nič konkretnega. Sicer pa je bil sinoči na vprašanje o podpisu novih pogodb z igralci in trenerjem za nasledno sezono skromen tudi novi direktor Olimpije Igor Dolenc. Po njegovih besedah naj bi se dogovori s trenerjem Džikičem in Jasminom Hukičem končali že ta teden. Po naših informacijah pa naj bi se s Hukičem morda dogovorili že danes, trener pa bo na vrsti takoj v naslednjih dneh.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ryan_atwood
14. 05. 2008 13.32
če pa tale nima smole je pa neroden kar pa se mi ne zdi točno....Ozbolt je car in upam da bo hitro spet zaigral...
klavdichka
14. 05. 2008 09.25
mi smo s tabo....dobr, da je samo zvit....Dejmo Sašo!!!!!
Mali.brat
14. 05. 2008 09.16
ja revež no...upam, da mu čim prej uspe dokončen povratek...
ZeroCod
14. 05. 2008 09.05
pa to ne mores vrjet :(
luka.6000000@gmail.com
14. 05. 2008 09.01
tale pa nima sreče