VIDEO: Španija bo na Eurobasketu močno oslabljena: Sergio Llull si je strgal križne vezi desnega kolena

Na prijateljskem košarkarskem obračunu med Španijo in Belgijo, ki se pospešeno pripravljata na prihajajoče evropsko prvenstvo je že v 6. minuti srečanja prišlo do nesrečnega dogodka, zaradi katerega španskega selektorja Sergia Scariola 'boli glava'. Eden udarnejših članov "La Roje" in madridskega Reala Sergio Llull je v enem izmed prodorov utrpel hudo poškodbo desnega kolena, zaradi česar bo odsoten najmanj pol leta.


Luka Dončić Sergio Llull

Izkušeni branilec španske reprezentance Sergio Llull bo zaradi poškodbe križnih vezi desnega kolena s košarkarskih parketov odsoten najmanj pol leta. (Foto: Twitter)

Novico je potrdila tudi španska košarkarska zveza, ki je izrazila veliko obžalovanje zaradi omenjenega dogodka in v isti sapi poudarila, da nesrečnemu Sergiu Llullu želi čim prejšnje okrevanje in vrnitev na košarkarska igrišča. Nesrečni dogodek se je zgodil že v 6. minuti prijateljskega obračuna med špansko in belgijsko izbrano vrsto, ki se vneto pripravljata na prihajajoče evropsko prvenstvo. V enem izmed prodorov je Llullu malce spodrsnilo, kar je bilo dovolj, da je koleno 'zaplesalo'. Izkušeni 29-letnik si je strgal križne vezi desnega kolena, zaradi česar bo s košarkarskih igrišč odsoten najmanj pol leta.

Španski selektor Sergio Scariolo je zdaj v velikih težavah, saj na položaju organizatorja igre v tem trenutku nima ustrezne zamenjave. Če k temu dodamo še predhodno odpoved sodelovanja izkušenega dvojca Felipe Reyes-Rudy Fernandez, so Scariolovi 'glavoboli' toliko bolj razumljivi.

 

 

 

 

 

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 1
 
vrhncan 10.08.2017 15:31:58
A Navarro,Rubio pa Rodriguez niso dost. Drugače pa upam da se čim prej vrne
Več komentarjev