Košarka

Katalonci prekinili vladavino madridskega Reala: Povratek kraljevega kluba za dramatično končnico El Clasica

Las Palmas, 18. 02. 2018 18.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V finalu španskega kraljevega pokala so se križale poti v tem trenutku najboljše španske ekipe, madridskega Reala in tretjeuvrščene Barcelone. Po štirih letih vladavine kraljevega kluba v španskem pokalu, pa so Madridčani v dramatični končnici morali priznati premoč Kataloncem s 90:92. Luka Dončić je vknjižil 14 točk, Anthony Randolph pa dve.

V Las Palmasu sta se v finalu španskega kraljevega pokala pomerila Real Madrid, ki si je vstopnico prislužil po zmagi nad Tenerifom, in Barcelona, ki se je v finale uvrstila potem, ko je opravila z Gran Canario. V vrstah kraljevega kluba sta zaigrala tudi slovenska reprezentanta, Luka Dončić in Anthony Randolph.

Luka Dončić je na tekmi vknjižil 14 točk.
Luka Dončić je na tekmi vknjižil 14 točk. FOTO: AP

V uvodne minute so bolje vstopili Katalonci, ki so si po zapravljenem napadu kraljevega kluba zagotovili prvi dve točki, vendar vodstvo ni trajalo dolgo, kaj kmalu je Real povedel prav po zaslugi prostih metov Dončića. Madridčani so si tako zagotovili nekaj točk, vendar pa so jih košarkarji Barcelone dohiteli, po zaslugi mladega slovenskega bisera pa so košarkarji Reala spet povedli, proti koncu prve četrtine si tako priborili prednost šestih točk (21:15). V drugi četrtini pa so bili Madridčani povsem neprepoznavni in Katalonci so brez težav prevzeli pobudo na parketu ter si za konec prvega polčasa s preobratom zagotovili prednost s 34:40. 

Za ogled moraš omogočiti piškotke družbenih omrežij!

Barcelona je še naprej gospodarila parketu in si zagotovila že 16 točk prednosti, v vrstah katalonskega košarkarskega velikana pa sta blestela Pau Ribas in Ante Tomić. Košarkarjem Reala meti iz igre nikakor niso stekli, medtem pa je na drugi strani Barcelona spretno izkoriščala vsak met na koš in si za konec tretje četrtine priigrala rezultat 52:67. V zadnji četrtini pa so košarkarji kraljevega kluba visok zaostanek uspeli nadoknaditi, glavni junak povratka je bil brez dvoma Trey Thompkins, vendar to kljub napeti končnici ni bilo dovolj za zmago. Naslova pokalnega prvaka so se tako veselili Katalonci, ki so po štirih letih prekinili prevlado Reala. 

Dončić je blestel v prvi četrtini, ko je dosegel kar osem točk, vsega skupaj pa jih je na tekmi zbral 14 ter zabeležil dve asistenci. V vrstah Madridčanov je sicer največ točk vknjižil Jaycee Carroll, kar 18, le točko manj pa je moštvu zagotovil Thompkins.

Real Madrid - Barcelona 90:92 (21:15, 13:25, 18:27, 38:25)

 

 

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Anticripstoned
19. 02. 2018 12.26
+1
Perez porabil ves denar za sodnike proti PSG. Ni bilo denarja za sodnike na košarkaški tekmi. Škoda za Dončića. Tak talent v v tako gnilem klubu. Luka pojdi čimprej v NBA
šumar
19. 02. 2018 08.36
+5
ronaldo je bil na tribuni in je zahteval 11 metrovko nad dončičem haha
idiu3krasne
19. 02. 2018 08.35
-4
Pred Barço vsi pokleknejo.
Machetekills007
18. 02. 2018 23.06
-14
luka mujo pejt vadit
RUBEŽ
18. 02. 2018 21.45
+7
Ko ne gre, ne gre. Iz tega glede Luke ni treba delati cirkusa. Ne pozabite še vedno na njegova leta. Čestitke Luka, le tako naprej. Tudi zmage se vrnejo.
Kollerik
18. 02. 2018 21.32
-2
Barcelona, šiba božja za realčke....
mysticforest
18. 02. 2018 20.46
-4
Kraja! real si je vse zakuhal sam hz medlo igro, a z borbenostjo so se vrnili nazaj. V zadnji sekundi čisti favl nad Taylorjem. Tudi ob polčasu 30 s do kokca čista žoga za Real, sodniki dajo Brci.Najboljš bii bil podaljšek, da odloči zmagovalca.
cekinar
18. 02. 2018 21.16
+0

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.