VIDEO: Španski mediji: Luka Dončić kot Jordan in Bryant v najboljših časih

Čudežni deček slovenske košarke Luka Dončić še naprej navdušuje. Po evropskem prvenstvu, na katerem je z reprezentančnimi soigralci osvojil naslov prvaka stare celine, ne popušča niti na klubski ravni. Po briljantni izvedbi v dresu madridskega Reala na uvodni evroligaški preizkušnji v Carigradu hvalospevom španskih medijev ni videti konca.

Čudežni košarkarski najstnik Luka Dončić je blestel na parketu dvorane Sinan Erdem, kjer si je slovenska izbrana vrsta pred slabim mesecem dni pokorila košarkarsko Evropo, in z novo briljantno izvedbo v dresu madridskega Reala v uvodnem evroligaškem krogu proti Anadolu Efesu, kjer si kruh služi še en slovenski reprezentant Edo Murić, potrdil sloves morda celo najperspektivnejšega mladega košarkarja na zemeljski obli.

Luka Dončić

Luka Dončić blesti tudi v klubskem dresu. Po briljantni predstavi na uvodni evroligaški preizkušnji v Carigradu hvalospevom španskih medijev ni videti konca. (Foto: Euroleague.com)

Španski mediji so le nekaj ur po prepričljivi zmagi kraljevega kluba začeli tekmovati v tem, kateri od njih bo podal lepši presežnik za igro Luke Dončića, ki je ob visokem odstotku meta iz igre dosegel svoj evroligaški rekord z doseženimi 27 točkami.

"Dončić ima komaj 18 let, a deluje kot najbolj prekaljeni košarkar z izjemno košarkarsko inteligenco. Ni čudno, da se ga je prijel vzdevek čudežni deček, saj so njegove predstave resnično čudežne," so zapisali pri sloviti Marci in dodali: "Ko se je Anadolu Efes v nekem trenutku približal na vsega štiri točke, je Luka Dončić vzel stvari v svoje roke in pripeljal tekmo h uspešnemu koncu."

As je šel še nekoliko dlje, saj je Dončića označil za nekakšno kombinacijo legendarnega dvojca Michael Jordan - Kobie Bryant. "Igra s takšno lahkoto in občutkom, da ga je preprosto užitek gledati. Z zadnjo trojko na tekmi nas je spomnil na Jordana in Bryanta v najboljših časih."

 

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 62
 
AS1983 14.10.2017 15:06:44
velemojster
Več komentarjev