Košarka

Španci se klanjajo 'fantiču' Dončiću po najboljši predstavi sezone, na božičnem kosilu spet z Ronaldom

Istanbul, Madrid, 30. 12. 2016 14.47 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Že dolgo ni več skrivnost, da ima Real Madrid v Slovencu Luki Dončiću enega največjih talentov svetovne košarke. Bodoči članski reprezentant je z izjemno predstavo v četrtek zvečer navdušil pri Anadolu Efesu, kjer je ob zmagi belega baleta (80:78) izboljšal svoj evroligaški rekord.

Luka Dončić je v petek med prvimi imeni španskih medijev, ki secirajo prigarano zmago madridskega Reala na tekmi Evrolige v Istanbulu. Beli balet sprva ni bil prepričljiv na pomembnem obračunu z Anadolu Efesom, a na prizorišču letošnjega zaključnega turnirja je nato na krilih Dončića ekipa Pabla Lasa slavila novo zmago. Bodoči nosilec slovenske članske izbrane vrste je bil odličen v vseh pogledih in se na koncu z valorizacijo 31,0 uvrstil tik pod vrh lestvice zadnjega kroga Evrolige. Dončić je nedavno postal najmlajši MVP v zgodovini najelitnejšega evropskega tekmovanja in jasno je, da bodo tovrstni podvigi zanj kmalu že nekaj povsem običajnega. A po veliki predstavi v turški metropoli je ostal skromen, ob izvrstnem Dončiću pa je Real uspel "preživeti" tudi odsotnost zvezdnika Sergia Llulla, na katerega je Slovenec po obračunu opozoril skupaj s trenerjem Lasom. "Sergia ni bilo, on je najpomembnejši igralec Evrolige, vedeli smo, da bo zelo naporno. Znali smo zdržati in se boriti, nato pa počakati na naš trenutek. To je pomembna zmaga," je dnevnik AS, ki ga je označil celo za "genija", citiral našega vzhajajočega zvezdnika. Ta se je na koncu ustavil pri 17 točkah in devetih podajah (valorizacija 31,0), boljši učinek je imel v tem krogu le Maccabijev Victor Rudd (32,0).

"Vedeli smo, da bo tekma zelo trda, a bili smo zelo inteligentni v napornih trenutkih. Lull nam je zelo pomemben, a nekdo je moral prevzeti odgovornost in vsi so storili korak naprej, da bi ga nadomestili," se je glasil komentar trenerja Lasa. Mediji so Dončiću, pričakovano, namenili najvišje ocene. "Bil je vodja Madrida v tretji četrtini z devetimi točkami in petimi skoki, ključen pa je bil v zadnjih minutah s podajo (Gustavu) Ayonu, ki je bila vredna zmage. Izkoristil je svojo hitrost in pobegnil v situaciji ena na ena. Tako visoke valorizacije na tekmi Evrolige še ni dosegel," je zapisal dnevnik AS, ki se je razpisal o "najboljši predstavi med elito" Dončića v karieri: "Ne le zaradi njegovih škandaloznih številk (17 točk, 5 skokov, 9 podaj, 4 pretrpljenih osebnih napakah in le eni izgubljeni žogi za valorizacijo 31 v 23 minutah), gre tudi za težo, ki jo je imel v razpletu tekme. To so bili popolni občutki prevlade. V zadnjih dveh minutah in pol je prispeval pet točk (prodrl je kot (Dejan) Bodiroga in zadel trojko) ter eno magično podajo Ayonu. Mehičan je v raketi po izjemni akciji slovenskega fantiča pospravil žogo v koš 32 sekund pred koncem." Real je "istanbulski izziv", kot so ga poimenovali, uspel prestati, a predvsem po zaslugi Dončićeve "inteligence in talenta". Kakšna poslastica se ljubiteljem košarke obeta že na svete tri kralje, ko se bo Real udaril z vodilno CSKA Moskvo! Rusom ob takšnem Dončiću gotovo ne bo lahko ...

Slovenski košarkarski biser se je v petek popoldne v Madridu s soigralci udeležil tradicionalnega božičnega kosila, na kateri so se košarkarji Reala pridružili slovitemu nogometnemu moštvu je. Dončić je tudi letos sedel za mizo s prvim zvezdnikom kluba Cristianom Ronaldom, s katerim sta se tudi pozdravila, 17-letni Slovenec pa je fotografijo ponosno delil prek družbenih omrežij. Člani Reala so se nato podali do bližnje bolnišnice, kjer je Dončić skupaj z napadalcem Alvarom Morato osrečil nekaj malčkov in jim polepšal praznike. "Z velikim Alvarom Morato deliva darila v bolnišnici," je navijačem prek Twitterja sporočil Dončić.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Hachi
31. 12. 2016 10.10
+4
treba pa je omeniti tudi izredno sramotno sojenje, tudi nasega sodnika! Proti Realu so sodili nesportne, ki jih nikjer ni bilo, tehnicne so dezevale, ze samo stevilo prostih metov pove marsikaj o tekmi, a tudi to ni bilo dovolj, kajti Luka je premagal tako Efes kot sodnike!
zeleleni
31. 12. 2016 08.29
+4
User416781
30. 12. 2016 16.19
+51
Ta fant je res fenomen...upam le da bo vzdržal, saj gre pri njemu to vse skupaj nekoliko prehitro.
izi11
30. 12. 2016 17.49
-33
FCBarcaa
30. 12. 2016 21.56
-18
User416781
30. 12. 2016 22.47
+12