Košarka

Šport in navijanje sta pomembna izkušnja

Zagreb, 09. 09. 2015 15.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Kaj je lepšega, kot navijati za svoje športne junake? Eurobasket 2015 je s prizoriščem v Zagrebu spet ponudil odlično priložnost za množično udeležbo slovenskih navijačev, ki tja dnevno potujejo spodbujat slovensko reprezentaco.

To je zabavna in čustvena izkušnja za vse, ki imajo radi šport, še posebej močno pa takšne dogodke doživljajo otroci. Zveza prijateljev mladine Moste in Beko, velik podpornik športa in letos ponovno »presenting partner« prvenstva, sta jim zato z ogledom tekme slovenske reprezentance omogočila to edinstveno doživetje. Nekaj si jih je prvič ogledalo tak športni dogodek in videlo igrati naše košarkarje v živo. Slišati in čutiti bučno podporo s tribun ter biti del nje, pa je bilo še posebno zabavno in nepozabno.

ZPM Beko - 11
ZPM Beko - 11 FOTO: ZPM Beko

Vrednote športa, kot sta vztrajnost in ekipni duh, so dobra popotnica otrokom za življenje. Kot je poudarila Anita Ogulin, predstavnica ZPM Moste »je to za otroke zares enkratna priložnost. Mnogi so bili prvič del neke ekipe, nekega velikega sveta košarke v živo. Občutja ponosa in pripadnosti so za otroke velikega pomena. Pred očmi so imeli naše junake in vso dvorano, ki je bučno navijala in obkroženi so bili z vso pozitivno energijo, ki je za otroke tako pomembna. In takšna doživetja otroke potegnejo vase in tako postanejo del zgodbe o uspehu. Prav zato smo neizmerno hvaležni Beku za to neponovljivo priložnost, vedrino, ki se ob takih dogodkih izriše na njihovih mladih obrazkih.«

Otroke med 7. in 17. letom, kolikor so bili stari mladi navijači na tekmi med Slovenijo in Nizozemsko, seveda tako ali drugače zanima šport in marsikdo se z njim ukvarja tudi v prostem času. Za Sergeja, ki že šest let trenira košarko, je bil ogled naše izbrane vrste gotovo dodatna spodbuda za nadaljnje treninge. Šport lahko spreminja svet na bolje in otroci lahko tudi preko takšnih velikih športnih dogodkov, v športnikih najdejo navdih za razvoj svojih talentov. Obenem so ti živ dokaz, da se predanost in trdo delo obrestujeta.  »V veliko veselje nam je, da smo lahko ogled tekme omogočili tudi našim najmlajšim navijačem. Tako smo zbrali skupaj 18 otrok iz različnih okolij in jih popeljali na ogled tekme v Zagrebu. Upam, da bo vsem tekma ostala v lepem spominu in da bodo tudi sami pogosto posegali po aktivnem športu v svojem življenju«, je dejala Nataša Bogataj, vodja marketinga v Big Bangu.

ZPM Beko - 5
ZPM Beko - 5 FOTO: ZPM Beko

Otroška grla, ki so skupaj z ostalimi slovenskimi navijači na tribuni košarkarje spodbujala z najbolj slavnim »Kdor ne skače, ni Sloven'c!«, so gotovo pripomogla k slovenski zmagi nad Nizozemsko, čeprav je bilo napeto vse do konca. Ampak po to so otroci na tekmo tudi prišli – po športni adrenalin in dokaz, kaj zmore ekipni duh, kadar igralci sodelujejo med seboj in se spodbujajo. Ob koncu tekme so si najbolj zapomnili, kako glasno je navijanje, ko odmeva v živo v dvorani in seveda to, da so njihovi junaki zmagali. Otroci so se zabavali tudi izven dvorane. V navijaški coni so preizkusili tudi svoje spretnosti v metanju žogic, blestel je Žiga, ki je za nagrado domov odnesel sesalnik, morda pa bo kdaj domov prinesel tudi kakšno novo slovensko športno zmago.

Kako so otroci navijali za naše poglejte v spodnji foto galeriji.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.