Košarka

FOTO: Tajfun po novem porazu praktično že izpadel, pomembna gostujoča zmaga Olimpije

Celje, 13. 02. 2016 18.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Košarkarji Tajfuna so doživeli deseti zaporedni poraz v ligi ABA in ostajajo na zadnjem mestu. Slovenski prvak tokrat pred svojimi gledalci ni bil kos beograjskemu Partizanu, ki je slavil z 18 točkami razlike (65:83). Union Olimpija je slavila na gostovanju pri srbski ekipi Mega Leks (81:78).

Proti izbrancem Aleksandra Džikića (zanj je to peta zmaga v šestih nastopih, odkar je prevzel moštvo) Tajfun ni imel pravi možnosti za uspeh. Tekmo je sicer dobro začel (28:19), a ko je Partizan uveljavil premoč pod obročema (skok 31:16), se je rezultat hitro obrnil v prid gostov (30:31). Od tu je bil Partizan gospodar na parketu, saj je imel v svojih vrstah še izjemno razpoloženega igralca, slovenskega reprezentanta Eda Murića. Ljubljančan je dosegel 22 točk ob metu za tri točke 6:7 in 2:2 za dve, imel pa je še pet skokov in štiri podaje.

Lepa zmaga Ljubljančanov na gostovanju v Srbiji

Dejan Mihevc
Dejan Mihevc FOTO: Damjan Žibert
Košarkarji Uniona Olimpije so zabeležili deseto zmago v ligi Aba in se tako dva kroga pred koncem tekmovanja dokončno otresli skrbi o izpadu. Izenačenost lige jim celo dovoljuje sanje o mestih, ki vodijo v evropska tekmovanja v prihodnji sezoni. Ljubljančani so v gosteh presenetili Mega Leks, četrtouvrščeno ekipo lige, ki si je že zagotovila mesto v polfinalu in ki je na domačem parketu tesno izgubila le proti Crveni zvezdi in Budućnosti. Varovanci trenerja Gašperja Potočnika so zasluženo prišli do dveh točk, saj so bili v ospredju večji del tekme. Vodili so ob koncu vseh štirih delov igre, ključno vlogo pa je odigral Luka Lapornik, s 23 točkami prvi strelec tekme. Njegova peta trojka (met 5:10) je pomenila vodstvi 79:78 dobro minuto pred koncem tekme, skupaj s Savo Lešićem pa sta tekmecu v izdihljajih tekme zadala končni udarec s črte prostih metov. Lešić se je izkazal z 19 točkami, 11 skoki in štirimi podajami (indeks 31), tri pomembne trojke ali 11 točk pa je prispeval še Mitja Nikolić.

Krka pranih rok iz Zagreba

Gašper Potočnik
Gašper Potočnik FOTO: Damjan Žibert

Košarkarji Krke so doživeli sedmi poraz na zadnjih osmih tekmah v ligi Aba, tako da tudi dva kroga pred koncem rednega dela še niso rešeni skrbi pred zadnjim mestom. Pred zadnjeuvrščenim Tajfunom imajo dve zmagi prednosti, a slabše medsebojno razmerje. Novomeščani bodo naslednji teden branili naslov v slovenskem pokalnem tekmovanju Spar (v četrtfinalu se bodo v gosteh in doma pomerili s Helios Suns), ligo Aba pa bodo končali doma proti Mega Leksu in v gosteh pri Crveni zvezdi. Na gostovanju v Zagrebu je bila Krka večji del tekme v zaostanku in brez pravih možnosti za uspeh. Cibona je že v prvi četrtini prišla do dvomestne prednosti, ki jo je nato zanesljivo držala. Nekajkrat je vodila tudi za 14 točk, Novomeščani pa so bili preobratu še najbližje ob koncu tretje in na začetku zadnje četrtine. Prišli so na šest, sedem točk zaostanka, več pa ji Cibona, ki je zadnjih deset minut igrala brez svojega drugega strelca Jamesa Florenca, ki je bil izključen zaradi grobega prekrška nad Matejem Rojcem, ni dovolila.

Podobno kot danes proti Tajfunu, kjer je v dresu Partizana blestel slovenski igralec Edo Murić (22 točk, trojke 6:7), je bil tudi proti Krki ključen mož za zmago Cibone slovenski reprezentant. Koprčan Nebojša Joksimović je za domače dosegel 20 točk (za 2 točki 2:4, trojke 2:3, prosti meti 10:10).

Izidi:
Tajfun - Partizan   65:83 (25:19, 41:43, 52:69)
Mega Leks - Union Olimpija 78:81 (20:25, 40:43, 56:58)
Cibona - Krka 85:78 (26:15, 41:30, 61:54)

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

User416781
13. 02. 2016 20.23
+6
A koga čudi, ali kaj..? Kako je sploh lahko prišlo do tega, da nas sedaj nek Tajfun iz Šentjurja zastopa v nekih mednarodnih ligah...kje so časi Olimpije in final foura in nabitega Tivolija...sramota za slovensko košarko.
rambek
13. 02. 2016 19.34
+1
Cebulat ne zmore vsega sam. Dejansko jih je Muric pokopal.