Košarka

Tajfun premagal Union Olimpijo in izsilil odločilno tekmo, zmagovalca čaka Zlatorog

Šentjur, 15. 05. 2016 19.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Košarkarji Tajfuna so na drugi tekmi četrtfinala lige Nova KBM premagali Union Olimpijo s 81:71. S tem so aktualni državni prvaki izsilili odločilno tretjo tekmo, ki bo odločala o potniku v polfinale. Zlatorog po zmagi nad LTH-jem že v polfinalu.

Košarkarji Tajfuna so izsilili odločilno tretjo tekmo.
Košarkarji Tajfuna so izsilili odločilno tretjo tekmo. FOTO: Damjan Žibert

Košarkarji Tajfuna so četrtfinalno serijo proti Unionu Olimpiji izenačili na 1:1, tako da bo odločitev o polfinalistu padla v torek, ko je v Stožicah na sporedu odločilna tretja tekma. Šentjurčani so bili blizu uspeha že v Stožicah (78:74), tokrat pred svojimi gledalci, ki so do vrha napolnili dvorano osnovne šole v Hruševcu, pa so imeli vse niti igre v svojih rokah. Razglašeni gostje so vso tekmo zaostajali in na koncu ob porazu za deset točk še razmeroma dobro končali, saj je bil zaostanek med dvobojem že tudi precej višji (-27 pri izidu 61:34).

Ljubljančani so znova razočarali svoje privržence. V ligi Nova KBM so znova na skromnem petdesetodstotnem izkupičku, saj so zmagali šestkrat in prav tolikokrat tudi izgubili, upoštevajoč še poraza v četrtfinalu pokala Spar, pa je Union Olimpija na domačih tleh krepko neuspešna. Ljubljančane je odnesel že porazen začetek tekme; domači so dobili prvo četrtino za osem točk, ob polčasu pa so, ob le 31 doseženih točkah gostov, že imeli prednost +15.

Šele ob koncu tekme, ko je bilo že jasno, da bo zmaga ostala v Šentjurju, so se gostje nekoliko približali, vseeno pa Tajfun ni dovolil, da bi pomislili na preobrat in je tekmo s precej nervoznimi nasprotniki - sodniki so imeli nekaj dela še po izteku 40 minut, ko so mirili košarkarje na igrišču - pripeljali do zanesljive zmage. Tajfun je strelsko vodil Sandi Čebular, dosegel je 17 točk, Domen Bratož jih je dodal 14, še trojica košarkarjev pa je dosegla deset točk, Terrel Parks je bil še z osmimi skoki blizu dvojnemu dvojčku. Pri Olimpiji sta izstopala le Gregor Hrovat s 13 in Blaž Mahkovic z 12.

Zlatorog za polfinale potreboval dve tekmi
Ob Krki so se v polfinale lige Nova KBM že po dveh tekmah uvrstili tudi košarkarji Zlatoroga. V četrtfinalu so v dveh tekmah izločili LTH Castings; doma so zmagali za dvanajst točk, v Škofji Loki pa so bili boljši tesno s 77:74. Gostje so po tesni prvi četrtini, ki jo je škofjeloška ekipa dobila za točko, nekoliko odlepili v nadaljevanju. A prednost sedmih točk ob polčasu še ni zagotavljala povsem mirnega nadaljevanja, domači pa so se pred koncem še vrnili v igro in imeli še možnosti tudi za zmago, pa čeprav so Laščani dve minuti in pol pred koncem vodili za osem (71:63).

A dva koša Vlatka Čančarja in trojka Gezima Morine so pomenili, da je bilo na semaforju le še 69:71, do konca pa manj kot minuta. A so bili nato zbrani tudi gostje, Daniel Vujasinović pri prostih metih, Miha Vašl pa je tudi dosegel trojko in drugi udeleženec polfinala je bil odločen. Pri gostih je Goran Jurak ob koncu dobil nešportno osebno napako zaradi simuliranja prekrška. Pri domačih je bil z 22 točkami najboljši Robert Abramovič, 16 jih je zbral Gezim Morina, eno manj pa ob osmih skokih Vlatko Čančar. V ekipi zmagovalcev je bil nerešljiva uganka za tekmece Jamar Abrams s 24 točkami, zadel je štiri trojke, s po 12 sta mu najbolj pomagala Miha Vašl in Chris Booker.

Laščani se bodo v polfinalu, ki se prav tako igra na dve zmagi, srečali z zmagovalcem dvoboja med Unionom Olimpijo in aktualnim prvakom Tajfunom.

Četrtfinale državnega prvenstva:
Tajfun - Union Olimpija 81:71 (24:16, 22:15, 20:19, 15:21) 1:1*

LTH Castings - Zlatorog 74:77 (22:21, 15:22, 18:20, 19:14) 0:2*

*izid v zmagah/igrajo na dve zmagi

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

U4
16. 05. 2016 13.29
Sramota, igralci in uprava, poberite se čim prej. Če se moja ulica zbere, Olimpijo premaga zagotovo.
Jaka 3.3.
15. 05. 2016 21.20
+4
Čista katastrofa od Olimpije. Ko bi se tudi za košarkarje pojavil kak rešitelj kova G. Mandarič in nagnal neposobno vodstvo kluba in trenerje, bi tudi z obstoječim igralskim kadrom visoko kotirali v deželici tej... jej, jej, čista žalost kaj so storili klubu