Košarka

Tajfun prvič do superpokalne lovorike

Škofja Loka, 26. 09. 2015 20.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Košarkarji Tajfuna so zmagovalci slovenskega superpokala za sezono 2015/16. V tradicionalnem uvodu v novo sezono na terenu novega prvoligaša, tokrat v Škofji Loki, so državni prvaki premagali pokalne zmagovalce Krko iz Novega mesta z 72:60.

Dvoboj državnih prvakov in pokalnih zmagovalcev iz prejšnje sezone je bil večinoma precej neizenačen. Le ob koncu so Novomeščani zapretili, se približali, a potem, ko so zaostanek zmanjšali le na pet točk, niso zmogli še enega koraka do preobrata. Tajfun je tako v zadnjih minutah zanesljivo pripeljal tekmo do konca. Že začetek je bil v znamenju Šentjurčanov. Ti so sredi prve četrtine z delnim izidom 8:0 prišli do prednosti, ki je pomenila osnovo za mirno nadaljevanje. Deset točk naskoka so brez težav obdržali do konca prvega dela, v drugem pa so ga še nadgradili. Ob polčasu je bilo tako na semaforju dvorane Poden že 49:30.

Ker je bilo tudi nadaljevanje podobno, prevladovali so košarkarji v rdečem, ni bilo prav veliko optimistov, ki bi še verjeli v preobrat. A je že v tretji četrtini Krka začela zmanjševati razliko, ta pa se je še dodatno zmanjšala na začetku zadnjega dela. Pri izidu 60:53 je moral pri vodeči ekipi zaradi petih osebnih napak z igrišča Tomaž Bolčina. V naslednjih minutah so se krkaši povsem približali, najbolj pri 60:55. A po nekajminutnem obdobju raztrgane igre z napakami in brez točk na eni in drugi strani so vajeti spet preveli državni prvaki. Dva zaporedna koša sta pomagala, da je Tajfun spet mirno zadihal, pri 68:58 pa je bilo že jasno, da Krka ne bo mogla do pete superpokalne lovorike, temveč jo bodo prvič prejeli Šentjurčani.

Pri zmagovalcih je bil najboljši strelec Sandi Čebular, končal je pri 15 točkah, 12 pa jih je nabral Ceola Clark, ki je vse dosegel s trojkami. Pri poraženi Krki pa je bil najbolj razpoložen Jure Lalić, ki je z 88-odstotnim metom iz igre in vsemi zadetimi prostimi meti dvoboj končal pri 18 točkah, dve manj je dosegel Stefan Sinovec. Nagrado za najkoristnejšega igralca tekme (MVP) je dobil Sandi Čebular.

Tajfun - Rogaška - 1
Tajfun - Rogaška - 1 FOTO: Damjan Žibert

"Prvi polčas smo odigrali veliko bolje kot drugega, a za prvo tekmo sezone sem več kot zadovoljen. Povsem običajno je, da na takih srečanjih pride do padca v igri, kar se je videlo pri nas in pri Krki. V prvem polčasu tega nihanja ni bilo, odigrali smo, kot smo se dogovorili pred tekmo, v drugem pa tudi Novomeščani niso imeli več kaj izgubiti, odigrali so bolj agresivno, na kar na začetku nismo odreagirali in tekma je bila še bolj zanimiva," je dvoboj ocenil trener Tajfuna Dejan Mihevc.

"Tekmo smo začeli katastrofalno, brez koncentracije in očitno so igralci mislili, da bo zmaga prišla sama od sebe. V današnjih časih ne moreš nikogar premagati, če ne igraš z vso močjo vseh 40 minut, še posebej pa ne prvaka lige Telemach. V prvem polčasu smo zaradi obupne obrambe dobili 49 točk, slabo pa smo igrali tudi v napadu. Igra, ki smo jo prikazali v drugem delu igre, je bila boljša in tako želim, da igramo ter s tem pridemo do želenih ciljev," pa je dogajanje povzel trener Krke Ivan Velić.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Joker3
26. 09. 2015 21.09
+11
Sandi Čebular je po krivici izostal iz moštva na pravkar končano evropsko prvenstvo v košarki. Bil je najboljši že lani v državnem prvenstvu in v tej sezoni očitno ni nič drugače. Od bekov so tam igrali bistveno slabši igralci. Škoda.
rossonero.acm
26. 09. 2015 20.44
+9