Košarka

Tožba Špancev zaradi francoskih obtožb, da je Gasol uporabljal doping

Madrid, 25. 09. 2015 06.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Španski minister za šport Miguel Cardenal je napovedal tožbo proti francoskemu časniku Le Monde zaradi besedila, v katerem je španski košarkar Pau Gasol osumljen jemanja nedovoljenih poživil. Časnik je zaradi podobnega primera, ko so pisali o dopingu nogometašev Barcelone, že plačal 300 tisoč evrov kazni.

Sporno besedilo v Le Mondu, v katerem Paua Gasola sumijo jemanja nedovoljenih poživil, je imel naslov "Skrivnosti iz mladosti Paua Gasola". V njem namigujejo o povezavi Gasola in zdravnika Nicolasa Terradosa, ki je bil vmešan v dopinško afero "Festina", a je bil na koncu oproščen vseh obtožb. "Naredili bomo vse, da bo nekdo pred sodiščem odgovarjal za te besede. Gasol ni samo 'brand' španske košarke, temveč celotne države," je bil oster v svojih besedah minister Cardenal, ki je dodal: "Gasol je dal skozi številne protidopinške kontrole v Španiji in tujini. Tukaj gre za prestiž španskega športa."

Španija je na nedavnem evropskem prvenstvu osvojila zlato medaljo, v polfinalu je premagala Francijo, v finalu je bila boljša od Litve, Gasol pa je bil proglašen za najbolj koristnega igralca turnirja (MVP).

Pau Gasol
Pau Gasol FOTO: Reuters

Zanimivo je, da je pred nekaj leti nekdanji francoski teniški igralec Yannick Noah v kolumni v Le Mondu obtožil španske športnike jemanja nedovoljenih poživil. V tej kolumni se je zadnji francoski zmagovalec Rolanda Garrosa leta 1983, ki je pred tremi dnevi še tretjič postal kapetan francoske reprezentance, spraševal, zakaj so španski športniki boljši od ostalih.

Na udaru kritik francoskih medijev so se znašli tudi nogometaši Barcelone, ki jih je Le Monde prav tako osumil jemanja nedovoljenih poživil. Zaradi serije člankov je Le Monde izgubil sodni spor z Barcelono in moral plačati 300 tisoč evrov odškodnine.
 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Maximus
25. 09. 2015 15.19
-1
Motivacija je najboljši doping. In Gasol je bil ultra turbo motiviran. Francozi pa jokice kot zmeraj. Ker pred njimi bi moral vsi hlače slečt se uleč na tla in jim priznat premoč.
fghfhfhfhf
25. 09. 2015 12.09
+1
hahahha...teli francozi so vedno in bodo smradovi ... zdej jim je pa Gasol kriv hahaha
Uporabnik1245345
25. 09. 2015 10.11
+1
Ves doping bi moral biti dovoljen. Samo malo nadgradnje nezdravemu stilu življenja, kakršen je profesionalen šport. Kapo dol vsem tistim, ki kljub naporom in vrhunskim rezultatom ostanejo fizično zdravi in normalni po koncu športne kariere. Tako bi se izognili vsem kolobocijam. Tako pa nikoli ne veš, ali je nekdo zmagal, ker je najhitrejši, ali zato, ker ima najboljšo drogo, ki jo drugi nimajo. Naj se špikajo do smrti, če jim tako paše, mene ne moti. Kot me ne motijo lačni otroci v afriki.
me987
25. 09. 2015 08.23
+7
če vam je prav ali ne.. da bi pri košarki, nogometu, hokeju, rokometu in ostalih podobnih športih izvajali toliko doping kontrol kot pri kolesarstvu, potem bi bil marsikdo presenečen. Ker pa se tu vrtijo ogromni denarci je to le stranski pomislek, ki je doma pod preprogo.
prebivalcek
25. 09. 2015 22.02
Kot pri kolesarstvu? Mislim, da je bil Armstrong najboljši med sebi enakimi.
catman
25. 09. 2015 08.21
+14
Pred prvenstvom sem Gasolu poslal 10l domače šmarnice, to menda ja ni nedovoljeno poživilo.
23345
25. 09. 2015 09.16
-6
mISLIM DA JE NEKAJ RESNICE V TEM. NE MORE BITI TAKO STARI KOŠARKAR TAKŠEN KOT JE BIL. NOWITZKI JE ZA MENE BOLJŠI KOŠARKAR, PA STE GA VIDELI KAJ JE SPOSOBEN PRI 37 LETIH. ZATO MENIM DA JE GASOL MALO BIL PODPRT ZA POSKOČNOST. SICER NE MARAM ŠPANCEV, ALI KOT ITALIJANI IMAJO ZMERAJ SREČO DA PRILEZEJO NA VRH. POLEG TEGA PA IMAJO VSI ŠPANSKI KLUBI, BILO ZA KATERO VRTA ŠPORTA GRE IZREDNO PODPORO SODNIKOV. NA OPAZEN NAČIN JIM POMAGAJO PRAV PRI VSEH ŠPORTIH. JA TUDI V SMUČANJU BI BILI PRVI, ČE NE BI BILO URE