Košarka

Selektor Trifunović: Dončić si želi igrati, mislim, da bomo to uspeli izpeljati

Ljubljana, 25. 05. 2018 11.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Selektor slovenske moške košarkarske izbrane vrste Rado Trifunović je objavil širši seznam kandidatov za naslednji kvalifikacijski tekmi za svetovno prvenstvo 2019 proti Španiji in Črni gori, ki bosta na sporedu 28. junija oziroma 1. julija. Namesto poškodovanega Zorana Dragića se na seznam vrača mladi Jan Kosi.

Selektor slovenske moške košarkarske izbrane vrste Rado Trifunović je na širši seznam uvrstil 21 košarkarjev, sicer pa jih lahko za posamezen kvalifikacijski cikel prijavi 24. V primerjavi s februarskim seznamom je zgolj ena sprememba. Namesto poškodovanega Zorana Dragića se vrača mladi Jan Kosi, ki je nase opozoril v pripravah na lansko evropsko prvenstvo.

Izbrana vrsta aktualnih evropskih prvakov je po štirih tekmah v skupini A na drugem mestu z dvema zmagama in porazoma. Izbrance Rada Trifunovića v četrtek, 28. junija, čaka obračun s Španijo, v nedeljo, 1. julija, pa bo v Stožicah gostovala še reprezentanca Črne gore. Španci s štirimi zmagami zasedajo vrh skupine, Črnogorci so tretji z razmerjem 1:3.

Selektor slovenske moške košarkarske reprezentance Rado Trifunović je objavil širši seznam kandidatov za nastop na naslednjih kvalifikacijskih tekmah za nastop na SP 2019 proti Španiji in Črni Gori.
Selektor slovenske moške košarkarske reprezentance Rado Trifunović je objavil širši seznam kandidatov za nastop na naslednjih kvalifikacijskih tekmah za nastop na SP 2019 proti Španiji in Črni Gori. FOTO: Damjan Žibert

V drugi del kvalifikacij za SP se uvrstijo prve tri reprezentance iz vsake od osmih skupin. "Čez dober mesec igramo prvo tekmo v tretjem kvalifikacijskem oknu. Pred nami sta obračuna s Španijo in Črno goro na domačem terenu. Tega izziva se zelo veselimo in upamo na številno ter glasno podporo naših zvestih navijačev. Na seznam za tretje okno smo si želeli priključiti tudi Martina Kramplja in Mateja Kavaša, ki igrata v ZDA, a sta žal oba poškodovana. Širši seznam v primerjavi s februarskim ciklom ni bistveno spremenjen. Vsem igralcem, ki še tekmujejo v končnicah državnih prvenstev, želimo veliko športne sreče in uspehov, preostalim pa zaslužen počitek. Želimo si, da vsi igralci na zbor pridejo zdravi," je dejal selektor Trifunović.

Na širšem seznamu je tudi mladi zvezdnik madridskega Reala Luka Dončić, ki ga junija onstran velike luže čaka nabor lige NBA in zato je njegov nastop pod vprašajem. A selektor Trifunović pravi, da si 19-letni Ljubljančan možno želi igrati, na KZS pa bodo storili vse, da ga pripeljejo v izbrano vrsto za omenjeni tekmi. Selektor je spregovoril tudi o Benu Udrihu. Na seznamu so nosilci ekipe Gašper Vidmar, Klemen Prepelič, Vlatko Čančar, Edo Murić in Luka Vončina. Poleg njih je selektor na seznam širše ekipe uvrstil še Žigo Dimca, Gregorja Hrovata, Miho Lapornika, Blaža Mahkovica, Matica Rebca, Luko Rupnika, Žana Marka Šiška in Saša Zagorca.

Na seznamu so še Jaka Blažič, Tadej Ferme, Jurij Macura, Blaž Mesiček, Anthony Randolph, Matic Rebec in Aleksej Nikolić.

 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

jebalvisvoju
26. 05. 2018 17.42
+0
Ta 3funovic mi deluje nekako kot Mila0 v Mariboru.. steklen...nevem instinkt me ponovadi ne izda in verjamem da tudi tukaj me ne bo. Plus nasa ekipa brez Dragica je isto kot da manjka pol igralcev. Doncic bo delal razliko pa vendarle sam ne bo zmogel vsega.
popaj33
25. 05. 2018 12.05
+0
Sej nima pojma
Houmi83
25. 05. 2018 15.57
-2
BETONSKI
28. 05. 2018 12.31