VIDEO: Trifunović uradno novi selektor, Kokoškov njegov svetovalec

Radovan Trifunović, ki je na evropskem prvenstvu opravljal vlogo pomočnika selektorja, je novi prvi trener reprezentance za obdobje kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2019. Dosedanji selektor Igor Kokoškov, ki te funkcije ne more več opravljati, saj je med sezono zadržan v ligi NBA, bo njegov svetovalec.

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

V strokovnem štabu reprezentance bodo kot pomočniki sodelovali Aleksander Sekulić, Jaka Lakovič in Jernej Valentinčič.

V primeru, da se delovna skupina do 30. aprila 2018 ne uskladi in ne sprejme dokumenta o Stroškovniku plačevanja sodniških in drugih stroškov za sezono 2018/2019, stopi prvotni Sklep pod točko 8., 24. redne seje IO KZS, z dnem 29. maja 2017, zopet v veljavo z dnem 1. maja 2018, so sporočilo za javnost o sodniškem delu končali pri KZS.

"Dejstvo, da me je vodstvo Košarkarske zveze Slovenije postavilo na mesto selektorja moške članske reprezentance, mi pomeni zelo veliko in s to odločitvijo sem počaščen. Hkrati pa se zavedam, da moram zdaj kot selektor reprezentance upravičiti zaupanje. Vesel sem tudi dejstva, da bo z reprezentanco še naprej sodeloval Igor Kokoškov, ki bo opravljal vlogo svetovalca in da bomo vsi trije pomočniki, ki smo bili na zadnjem evropskem prvenstvu, sodelovali tudi v bodoče. Poleg Aleksandra Sekulića in Jake Lakoviča se bo trenerskemu štabu priključil še Jernej Valentinčič. Čez mesec dni nas čakata že prvi kvalifikacijski tekmi, na kateri se moramo dobro pripraviti," je ob imenovanju povedal Radovan Trifunović. Štiriinštiridesetletni strokovnjak, ki je kot košarkar zbral tudi enajst nastopov za slovensko člansko reprezentanco (nastopil je tudi na EP v Španiji 1997), je kot strokovni vodja projektov mlajših starostnih kategorij in dosedanji pomočnik selektorja moške članske reprezentance zaposlen na Košarkarski zvezi Slovenije.

Rado Trifunović in Igor Kokoškov

Rado Trifunović in Igor Kokoškov (Foto: Damjan Žibert)

Trifunović je po koncu igralske kariere zaključil izobraževanje za Fiba trenerja - FIBA Europe Coaching Certificate (FECC).

Trifunović je bil v trenerski karieri trener mlajših kategorij, pomočnik in glavni strateg članov domžalskega Heliosa, s katerimi je dvakrat igral v finalu 1. SKL, enkrat pa v finalu Pokala Spar, Lastovke, vodil pa je tudi člansko moštvo Zlatoroga.

Na omenjenem izobraževanju je bil izbran za najboljšega učenca in si s tem prislužil vlogo glavnega trenerja na tekmi U18 evropskega All Stars. Novi selektor slovenske reprezentance se trenutno nahaja v ZDA, kjer sodeluje s trenerji univerze UCLA, saj trenerje na onkraj Atlantika zanima delo z mlajšimi starostnimi kategorijami in uvajanje igralcev v člansko košarko. "Rado Trifunović se je pokazal kot prava oseba, da v tem negotovem obdobju kvalifikacij za SP prevzame to odgovorno nalogo. Gre za vrhunskega strokovnjaka, ki je bil na zadnjih treh velikih tekmovanjih selektorjeva desna roka. S to rešitvijo in s takim predlogom selektorja, smo poleg tega, da krmilo prevzame izjemno kompetentna oseba, našli tudi način, da v trenerski ekipi kot svetovalca zadržimo dosedanjega selektorja Igorja Kokoškova, ki je z veseljem pristal na novo vlogo," je dejal Matej Erjavec, predsednik Košarkarske zveze Slovenije.

Trifunović bo v vlogi selektorja na klop reprezentance prvič sedel v novembrskem ciklu kvalifikacij, ko se bodo Slovenci v Stožicah pomerili z Belorusi, v nedeljo, 26. novembra, pa #mojtim gostuje v Španiji.

Konec tedna začetek košarkarskih tekmovanj

Košarkarska žoga

Košarkarska žoga ta konec tedna končno ne bo mirovala. Začela se bodo tekmovanja na vseh nivojih v članski konkurenci. (Foto: Fiba)

Tekmovanja v vseh kategorijah v okviru KZS se bodo tako začela ob koncu tega tedna in sicer pod pogoji plačevanja sodniških in drugih stroškov, ki so veljali pred sprejetjem navedenega sklepa.

Konec tedna se bodo končno začela košarkarska tekmovanja v Sloveniji. Izvršni odbor zveze je podprl predlog predstavnikov združenj klubov in Društva košarkarskih sodnikov Slovenije glede višine sodniških stroškov.

Da bi klubom olajšali izvedbo tekmovanja, sta komisarja lig na osnovi pooblastila IO KZS sprejela sklep, da se dnevi tekem določeni z žrebom ne spreminjajo, ter se tako odigrajo tekme, ki so predvidene s koledarjem tekmovanja. Vse odložene tekme v mlajših kategorijah se odigrajo po odigranem zadnjem, šestem kolu prvega dela tekmovanja, v članskih kategorijah pa se bodo odložene tekme odigrale v terminih, ki jih bo klubom posameznih tekmovanj sporočil komisar lige.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 6
 
CastrumFF 10.10.2017 15:24:55
Ma bravo! Mislim, da je odločitev ta prava.
Več komentarjev