Košarka

Trifunović v drugi del kvalifikacij za SP 2019 brez Omića in Kosija, priložnost tudi Vončini

Ljubljana, 23. 01. 2018 15.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Selektor slovenske moške članske košarkarske reprezentance Radovan Trifunović ni pretirano posegal v kader, s katerim je začel kvalifikacije za nastop na svetovnem prvenstvu. Na najnovejšem seznamu igralcev je 21 košarkarjev, ki jih (tudi v prenosu na Kanalu A in VOYO) čakata gostovanji v Črni gori in Belorusiji.

Slovenski košarkarji bodo 23. februarja gostovali v Črni gori, tri dni pozneje pa še v Belorusiji, selektor članske izbrane vrste Radovan Trifunović pa je na širši seznam kandidatov za nastop v drugem ciklu kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2019 uvrstil 21 košarkarjev. Seznam je za eno ime krajši kot prvi pred tekmama z Belorusijo in Španijo, v primerjavi z novembrsko reprezentančno akcijo sta iz širšega seznama odpadla Alen Omić in Jan Kosi, Trifunović pa je vpoklical 26-letnega Luko Vončino.

Radovan Trifunović (na fotografiji) je selektor slovenske košarkarske reprezentance.
Radovan Trifunović (na fotografiji) je selektor slovenske košarkarske reprezentance. FOTO: Damjan Žibert

"Širši seznam košarkarjev za drugi cikel kvalifikacij za SP je precej podoben tistemu iz prvega," je za spletno stran zveze povedal Trifunović. "Na spisku ni Alena Omića in Jana Kosija, uvrstitev na širši seznam pa si je z dobrimi predstavami v zadnjih dveh mesecih prislužil Luka Vončina. Na seznamu je 21 košarkarjev, namenoma pa smo pustili prostor še za tri košarkarje, saj je do začetka drugega cikla še en mesec. Vse fante redno spremljam in samo želimo si lahko, da ostanejo zdravi in še naprej v tako dobri formi."

Deveti strelec državnega prvenstva
Vončina je v tej sezoni prikazal "zelo dobre predstave", so izbiro člana ljubljanske Ilirije pojasnili na kzs.si, njegovo povprečje 14,6 točke na tekmo ga uvršča na deveto mesto v državnem prvenstvu. Selektor Trifunović je lahko sicer za kvalifikacijski cikel prijavil največ 24 košarkarjev, enega manj kot na širši seznam za prvi cikel.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Pred nadaljevanjem kvalifikacijskih bojev, ki jih boste lahko spremljali tudi na naši televiziji, imajo aktualni evropski prvaki zmago in poraz. Kvalifikacije za SP 2019 so Trifunović in varovanci začeli z zanesljivo domačo zmago nad Belorusijo (87:74) in porazom na gostovanju v Španiji (92:84). Izjemno pomembno srečanje bo slovenska reprezentanca odigrala v petek, 23. februarja, ko gostuje pri reprezentanci Črne gore. V drugem ciklu slovensko izbrano vrsto čaka še obračun z Belorusijo, ki bo na sporedu v ponedeljek, 26. februarja, ob 17.30 v Minsku. Slovenska reprezentanca bo s pripravami na drugi cikel začela 19. februarja.

V drugi del kvalifikacij za SP se uvrstijo prve tri reprezentance iz vsake od osmih skupin. Ekipe iz skupin A in B, C in D, E in F, G in H nato tvorijo nove skupine s šestimi moštvi, medsebojni rezultati s prvega del kvalifikacij pa se prenašajo. Na svetovno prvenstvo se uvrstijo po tri reprezentance iz vsake izmed štirih skupin drugega dela, sporočajo na spletni strani KZS.

Spored drugega cikla kvalifikacij za SP 2019:

- 3. krog (petek, 23. februar 2018, ob 20.00):
Črna gora ‒ Slovenija

- 4. krog (ponedeljek, 26. februar 2018, ob 17.30):
Belorusija ‒ Slovenija

Lestvica:

1. Španija 4 točke
2. Črna gora 3
3. Slovenija 3
4. Belorusija 2

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Deko
23. 01. 2018 22.48
+3
Imamo dovol kvalitetnih igralcev, mogoče preveč da bi se zlahka odločali. Trifo v akcijo pa najdt en dobr izbor do drugega mesca
revolution17
23. 01. 2018 16.36
+3
Hvala bogu da ni Omića!!! Nikol ga več klicat itak je bil vedno podpovrečen, sedaj pa glumi zvezdo kot da brez njega ne moremo ampak realno sta Vidmar in tudi Begić klasa za njega. Sicer pa ni težko naturalizirati še kakšnega v zadnji sili za kvalifikacije ampak imamo mi dovolj kvalitetnih centrov tako da se ni za bat.
dannyer
23. 01. 2018 19.12
+1
Zadnjič bi nam prav prišel proti španiji
revolution17
23. 01. 2018 21.22
+2
sej lahko igra kvalifikacije ko pa se gre za prvenstvo pa imamo več kvalitetnih in če mu to ne paše boljše sploh da ga ni.. in ne verjemi mi da je preslab in tudi proti špancem nebi bilo razlike. Slokar je razred višji od njega