Košarka

Oklahoma tik za petami Phoenixa

Oklahoma City, 12. 02. 2015 07.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Moštvo Mephis Grizzlies iz lige NBA je v gosteh izgubila proti Oklahomi City Thunder z 89:105. Beno Udrih je za grizlije v 19 minutah dosegel 11 točk. Za Oklahomo sta 50 točk dosegla prva zvezdnika. Kevin Durant se je ustavil pri 26 točkah, Russell Westbrook pa pri 24.

Beno Udrih
Beno Udrih FOTO: Reuters

Oklahoma sezone ni začela najbolje, ob odsotnosti poškodovanih Kevina Duranta in Russella Westbrooka nekaj časa ni bila na mestih, ki prinašajo končnico, zdaj pa je slavila petič na zadnjih šestih tekmah. Oklahoma je zdaj na lestvici zahodne konference tik za osmouvrščenim Phoenixom Gorana in Zorana Dragića. Sonca imajo eno zmago prednosti. "Skušamo odmisliti, na katerih mestih smo. Želimo si igrati dobro košarko, vse ostalo bo s tem prišlo. Navdušeni smo, da gremo na all-star odmor z zmago. Še slajše je na odmor iti, ko poraziš dobro ekipo, kot je Memphis," je po tekmi razmišljal Durant. Igralci Oklahome so tokrat dobro onemogočili zvezdnike Memphisa, ki so sicer na dozdajšnjih tekmah praviloma blesteli v igri znotraj rakete. "Pet igralcev so postavili v raketo, mi nismo prišli do meta. Nismo mogli v raketo, bili smo brez meta in gre. To se zgodi," je menil trener grizlijev Dave Joerger.

V Clevelandu sta si nasproti stala zdajšnja in nekdanja ekipa LeBrona Jamesa. Domači Cavaliers so na krilih Jamesa s 113:93 premagali Miami Heat, eden največjih zvezdnikov lige NBA pa je dosegel 18 točk, 10 skokov in sedem podaj. Cleveland je prišel do 14. zmage v 15 tekmi, večino drugega polčasa pa je igral brez Kevina Lova, ki je zapustil igrišče, ko ga je na začetku tretje četrtine v oko zadel Mario Chalmers.

Stephen Curry
Stephen Curry FOTO: Reuters

Druga ekipa lige NBA Atlanta je proti Bostonu izgubila z 88:89, junak srečanja pa je bil Evan Turner, ki je dve desetinki sekunde pred zadnjim zvokom sirene zadel met za zmago. Kelti so sicer na tekmi zaostajali že za 18 točk. Boljše volje so bili pri prvi ekipi lige Golden Statu. Ta je s 94:91 premagala Minnesoto, 25 točk je dosegel Stephen Curry.

Izidi:

Oklahoma City Thunder - Memphis Grizzlies 105:89
Orlando Magic - New York Knicks 89:83
Boston Celtics - Atlanta Hawks 89:88
Detroit Pistons - San Antonio Spurs 87:104
Toronto Raptors - Washington Wizards 95:93
Milwaukee Bucks - Sacramento Kings 111:103
Minnestota Timbervolwes - Golden State Warriors 91:94
New Orleans Pelicans - Indiana Pacers 93:106
Cleveland Cavaliers - Miami Heat 113:93
Dallas Mavericks - Utah Jazz 87:82
Portland Trail Blazers - Los Angeles Lakers 102:86
Los Angeles Clippers - Houston Rockets 110:95

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.