Košarka

Udrihov Memphis v polfinale zahodne konference

Memphis, 30. 04. 2015 07.47 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Ekipa Memphis Grizzlies slovenskega košarkarja Bena Udriha se je z zmago proti Portland Trail Blazers z 99:93 uvrstila v drugi krog končnice lige NBA. Grizliji so serijo dobili s 4:1 v zmagah. Udrih je na peti tekmi dal štiri točke, trikrat je dobil skok, enkrat pa je podal.

Memphis se je tako uvrstil v polfinale zahodne konference, tretjič v petih letih, naslednji nasprotnik pa bo Golden State. Prva tekma bo v nedeljo v Oaklandu. "To bo težka bitka. Moramo biti povsem pripravljeni, kar nas čaka boj," je o naslednjih tekmecih dejal Zach Randolph. Prvi strelec tekme je bil Portlandov C.J. McCollum, ki je dal 33 točk, pri Memphisu se je s 26 točkami in 14 skoki izkazal Marc Gasol. Grizliji so drugo tekmo po vrsti odigrali brez Mika Conleyja, ki je v ponedeljek prestal operacijo obraza. Na tretji tekmi ga je s komolcem udaril McCollum, okrog očesa pa ima Conley zdaj železne ploščice. Po prvih ocenah bo manjkal vsaj še en teden. Memphis je prvi polčas dobil za sedem točk, drugega pa je začel s serijo točk 6:0. Vendar se Portland ni predal, pred zadnjo četrtino je zaostajal 66:68. Sedem minut in 28 sekund pred koncem je Memphis vodil še za točko (76:75), nato pa si je z delnim izidom 9:0 3:27 minute pred koncem nabral odločilno prednost.

Beno Udrih
Beno Udrih FOTO: Reuters

"Hoteli smo dokončati delo, dobiti nekaj prostih dni in se pripraviti na naslednje nasprotnike. To je bilo ogrevanje za naslednje obračune, pa še naslednje in naslednje," je po tekmi povedal Vince Carter, Gasol pa je dodal: "Občutek je izjemen. Lepo je, da bomo imeli nekaj prostega časa in bomo lahko kaj postorili okrog hiše. Nekaj časa bom lahko z mojo malo deklico. Lepo je biti doma." Zaradi prostega časa je bilo manj veselja v taboru Portlanda. "Smo ena najbolj napadalnih ekip v ligi, nikoli nismo čutili ritma. To je za nas razočaranje. Vemo, da smo veliko boljši, kot smo kazali. Jezen sem, da gremo tako hitro domov. Razočaran sem, da ne gremo naprej," je povedal LaMarcus Aldridge. Atlanta je s 107:97 premagala Brooklyn in v zmagah vodi s 3:2. Al Horford in Jeff Teague, oba člana Atlante, sta se med tekmo poškodovala - prvi si je izpahnil prst, drugi zvil gleženj - a sta le odšla v slačilnico, kjer so ju oskrbeli, in se vrnila na igrišče. Oba sta prispevala pomemben delež k zmagi, dala sta po 20 točk, Horford je dodal še 15 skokov. Štiri točke več je dal DeMarre Carroll. "To je končnica. Poškodbe v končnici ne obstajajo," je po tekmi dejal Carroll, Horford pa je dodal: "Končnica je nova sezona. Nikoli ne smeš podcenjevati nobene ekipe."

Izidi:

Zahodna konferenca:
Memphis Grizllies - Portland Trail Blazers 99:93
(Memphis se je s 4:1 v zmagah uvrstil v drugi krog)
(Beno Udrih 4 točke, 3 skoki, 1 podaja za Memphis)

Vzhodna konferenca:
Atlanta Hawks - Brooklyn Nets 107:97
(Atlanta vodi s 3:2 v zmagah)

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

rambek
30. 04. 2015 10.56
Beno ti si nas savinski ponos.. Kako bi bila s teboj reprezentanca mocnejsa.
rambek
30. 04. 2015 09.22
+3
rambek
30. 04. 2015 09.07
+1