Košarka

VIDEO: Ugani kdo se je vrnil? Dragić s 16. točkami pomagal Miamiju prekiniti serijo šestih porazov, Vujačiću drobtinice

Miami, 18. 11. 2016 07.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

V severnoameriški košarkarski ligi NBA se je na parket po poškodbi uspešno vrnil slovenski zvezdnik Goran Dragić. Ta je ob zmagi njegovega Miami Heat nad Milwaukee Bucks (96:73) prispeval 16 točk, štiri podej in šest skokov. Saša Vujačić ob porazu New Yorka na parketu zgolj dve minuti.

Slovenski košarkarski zvezdnik Goran Dragić se je zmagovalno vrnil na parket v ligi NBA, ko je zaradi poškodbe, zvina gležnja, izpustil tri tekme. Dragić je za zmago Miami Heat, ki je pod domačima obročema s 96:73 premagal Milwaukee Bucks, prispeval 16 točk, štiri podaje, šest skokov in ukradeno žogo. Miami je tako prekinil črni niz šestih porazov. Igralec tekme je bil Hassan Whiteside, ki se je izkazal v obrambnih nalogah in v skoku, saj je ujel kar 17 odbitih žog, temu izkupičku pa za dvojni dvojček dodal še 12 točk. Največ točk je za floridsko vročico vpisal Dion Waiters 23, Josh Richardson pa je dodal 18 točk. Miami ni najbolje vstopil v novo sezono, saj je na 13 tekmah vknjižil komaj tretjo zmago.

"Počutil sem se še nekoliko zarjavelega. Nisem bil še tako hiter, kot bi si želel. V prvem polčasu sem še lovil občutke, nato pa sta me končno začeli nogi ubogati, po odmoru pa sem se znova počutil odlično," je za ameriške medije po tekmi dejal Dragić, ki je vsega skupaj odigral 35 minut, ob metu iz igre 5-14, v treh poskusih z razdalje je zadel eno trojko, natančen je bil iz prostega meta 5-6. Dragića in Miami v naslednjih dneh čakajo štiri tekme, ki jih bodo odigrali v gosteh. V soboto bodo igrali v Washingtonu, nato pa sledijo še gostovanja v Philadelphii, Detroitu in Memphisu.

Goran Dragić se je po poškodbi gležnja zmagovito vrnil na parket.
Goran Dragić se je po poškodbi gležnja zmagovito vrnil na parket. FOTO: AP

Na parket je za dobri dve minuti stopil še en slovenski legionar, ki igra onstran Atlantika. Saši Vujačiću je trener namenil obstransko vlogo, v zelo skromno odmerjenem času pod obročema je ostal brez priložnosti za met na koš, vknjižil je en skok. Washington Wizards je sicer Vujačićevo moštvo New York Knicks na domačem parketu premagalo s 119:112. Tekma večera je pripadla košarkarjem Houston Rockets, ki so doma s 126:109 premagali Portland Trail Blazers. Izkazal se je James Harden, ki je v odlični formi, potem ko je vpisal še tretji trojni dvojček na zadnjih petih tekmah. Harden je vsega skupaj vknjižil 26 točk, 14 podaj in 12 skokov. V karieri je tako prišel do svojega še 12. trojnega dvojčka oziroma angleško triple double. Ekipa Minnesota Timberwolves je s 110:86 premagala Philadelphia 76ers. Volkovi so slavili na krilih Andrewa Wigginsa, ki je dal 35 točk in 10 skokov. Košarkarji Utah Jazz so bili na domačem parketu s 77:85 slabši od Chicago Bulls, ki so neporaženi že zadnje štiri tekme. V ospredju pri bikih sta bila Jimmy Butler (20 točk, 12 skokov) in nekdanji soigralec Dragića pri Miamiju Dwyane Wade (18 točk).

Liga NBA, izidi:
Washington Wizards - New York Knicks 119:112
(Saša Vujačić: skok v 2 minutah za Knicks)
Miami Heat - Milwaukee Bucks 96:73
(Goran Dragić: 16 točk, 4 podaje, 6 skokov v 35 minutah za Miami)
Houston Rockets - Portland Trail Blazers 126:109
Minnesota Timberwolves - Philadelphia 76ers 110:86
Utah Jazz - Chicago Bulls 77:85

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

fmao
18. 11. 2016 17.31
+2
Čakajte malo pišete o vrnitvi Dragiča spodaj pa priložen vrhunci tekme med NYK in Washingtonom.Že res da ste "povzeli" ostale tekme samo kake veze ma ta tekma z njegovo vrnitvijo neverjetno res kaj to vse ne vidiš tukaj gor smiselno bi blo če bi dali vrhunce dragiča ali pa tekme med miamijom in milwakejem. RIP 24 ur.
34Schwantz
18. 11. 2016 13.39
Ko se pa Kampj vrne po tednu dni je pa cela afera tu :))