Košarka

Union Olimpija praznih rok tudi iz Valencie

Valencia, 02. 11. 2016 21.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V evropskem pokalu so košarkarji Uniona Olimpije v 4. krogu izgubili z Valencio s 74:87 in ostajajo brez zmage. Najboljši strelec pri zmajih je bil Gregor Hrovat s 14 točkami.

Košarkarji Uniona Olimpije tudi po četrti tekmi v evropskem pokalu ostajajo pri ničnem izkupičku na repu razpredelnice. Na gostovanju v Valencii so bili brez pravih možnosti za uspeh; polfinalist španskega prvenstva je zmagal s 87:74.

Po polovici tekmovanja - naslednji teden so zeleno-beli prosti - je več ali manj jasno, da je največ, kar lahko Ljubljančani iztržijo v tekmovanju, četrto mesto v skupini, ki pomeni napredovanje v drugi del. Od 16. novembra do 7. decembra jih čakajo še štiri tekme, glede na izkušnje iz prvega ciklus pa je njihov edini pravi tekmec nemški Ulm, ki je na prvi tekmi slavil za pet točk.

Za Ljubljančane je bila to tretja tekma v petih dneh. V soboto so v slovenskem derbiju premagali Helios, nato so v ponedeljek slavili v Makedonijo, v prihodnjih petih dneh pa jih čakata še dve zahtevni preizkušnji: 6. novembra MZT v Skopju in 7. novembra Zlatorog v Stožicah.

V takih razmerah je bilo utopično pričakovati presenečenje. Valencia je tekmo odigrala s polovično močjo in vseeno prišla do zanesljive zmage. Od dvanajstih igralcev, ki so stopili na teren, se jih je enajst vpisalo med strelce, podobno 'prijateljsko' pa je bil nastrojen tudi trener Uniona Olimpije Gašper Okorn. V igro je poslal vseh enajst igralcev, ki jih je imel na voljo, do dvomestnega števila pa so prišli Gregor Hrovat (14 točk, met iz igre 5:7), Mirko Mulalić (13 točk, trojke 3:7), Brandon Jefferson (13 točk, 6 podaj) in Blaž Mesiček (10 točk).

Nikola Janković
Nikola Janković FOTO: Damjan Žibert

Izid:
Valencia - Union Olimpija 87:74 (24:16, 46:32, 61:46)

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

macek_garfield
03. 11. 2016 16.51
+1
pa sem mislil da se bodo ti iz lolimpije bolj potrudili, ko pa jih gledajo tuji skavti, da se cimprej prodajo v tujino, da ne bodo za lolimpijo in kikiriki igrali pa to, pa se tega ne zmorejo
Hachi
03. 11. 2016 08.39
+2
kako obupna je pa igra Olimpije. prav grozno je gledat tole mucenje. nobenega krozenja zoge, nobenega pravega gibanja, nobene improvizacije, delajo osnovnosolske napake pri podajah, nekati zoge sploh drzat ne znajo. mili boze, pa kdaj boste zaceli DELATI z mladimi in delati tako kot je treba. pa ce postavis passing game, bi igrali lepse, kot pa tole matranje. prav tezko je gledati tole. Centri ne znajo igrati s hrbtom, da ne govorim o pivotiranju, zmedeno na celi crti. vse nekaj sablonsko, kjer pa nekega efekta ni. tole bo se ena porazna sezona Olimpije, kar me resnicno zalosti, ker to samo govori o stanju slovenske kosarke, ki se vedno strmo pada.