Union Olimpija kot prva na zaključni turnir četverice pokala Spar

Košarkarji Uniona Olimpije so se kot prvi uvrstili na finalni turnir pokala Spar. V današnji povratni četrtfinalni tekmi so premagali Helios Suns z 68:63 (19:8, 40:31, 52:41). Prvo tekmo so Ljubljančani dobili s 87:70.

Gašper Okorn

Okornova četa ni imela težav s Heliosom. (Foto: Damjan Žibert)

Domžale bodo konec tedna gostile zaključni turnir pokalnega tekmovanja, toda domačega kluba ne bo tam. Helios Suns so nadaljevali krizo zadnjih tednov in se poslovili v četrtfinalu tekmovanja. Njihove možnosti so bile majhne že po torkovem porazu z Unionom Olimpijo v gosteh, danes pa so pred svojimi navijači pokazali nekaj boljšo predstavo, a vseeno klonili.

Četrtfinalna tekmeca sta v zadnjih osmih dneh odigrala tri tekme, vse pa so dobili zeleno-beli. V zaostali tekmi državnega prvenstva so bili boljši z 79:71, v pokalu Spar pa na prvi tekmi s 87:70, danes pa še z 68:63. Domači košarkarji so se zavedali, da bi glede na predstavo dan prej potrebovali manjši čudež, da bi naredili preobrat v četrtfinalu. Gostje pa so hitro pokazali, da bodo še enkrat iskali zmago. Povedli so že na začetku (nazadnje je bilo izenačeno pri 6:6), pozneje pa prednost višali in nasprotnikom onemogočali možnost, da bi se približali. Helios je tako zaman iskal priključek, v zadnji del krenil z -10, razlika se je nekoliko zmanjšala šele v zadnjih minutah.

Pri domačih je bil strelsko najbolj razpoložen Tomaš Kyzlink s 25 točkami (zadel je vseh pet trojk svoje ekipe), pri gostih pa je 16 točk zbral Gregor Hrovat. Ljubljančani se bodo v polfinalu v soboto pomerili z zmagovalcem dvoboja Zlatorog - Rogaška.

NAJBOLJŠIH 12
Španija
Srbija 70
Latvija 75
Belgija
Italija 49
Madžarska 48
Turčija
Rusija 58
Grčija 62
Francija
Ukrajina 68
Slovaška 82
ČETRTFINALE
Španija 67
Latvija 47
Belgija 79
Italija 66
Turčija 55
Grčija 84
Francija 67
Slovaška 40
POLFINALE
Španija 0
Belgija 0
Grčija 0
Francija 0
FINALE
3 MESTO

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 0
Več komentarjev