Košarka

Union Olimpija še naprej brez zmage v evropskem pokalu, Kuban boljši za trinajst

Krasnodar, 16. 11. 2016 20.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Košarkarji Uniona Olimpije so v 6. krogu evropskega pokala izgubili z Lokomotiv Kubanom, ki je bil pričakovani boljši. Rusi so na koncu slavili s 77:64 in tako Olimpiji zadali še peti poraz v letošnji izvedbi evropskega pokala.

Gašper Okorn s svojimi fanti še naprej ostaja brez zmage v evropskem pokalu.
Gašper Okorn s svojimi fanti še naprej ostaja brez zmage v evropskem pokalu. FOTO: Damjan Žibert

Košarkarji Uniona Olimpije so doživeli peti poraz v evropskem pokalu in še naprej ostajajo brez zmage. Glede na to, da so izgubili proti Lokomotivi Kubanu, ki v skupini D zaseda predzadnje mesto in ki ima zdaj dve zmagi, je tudi več ali manj jasno, da Ljubljančani v zadnjih treh tekmah ne morejo več ujeti četrtega mesta, zadnjega, ki še vodi v drugi del evropskega pokala. Union Olimpija bo do 7. decembra še dvakrat nastopila v Stožicah - naslednji teden proti nemškemu Ulmu in v zadnjem krogu z Valencio, vmes pa jo čaka še gostovanje v Jeruzalemu. Zeleno-beli so bili podobno kot na večini evropskih tekem brez možnosti za zmago. Dokler jim je tekel met, so bili relativno blizu tekmecu, v zadnji četrtini, ko je ruska zasedba strnila igro v obrambi, pa je razlika poskočila. Dobro minuto pred koncem tekme je bilo 77:58, z nekaj koši po napaki domačih pa so Ljubljančani prišli do znosnega poraza. Trener Gašper Okorn je tekmo odigral z desetimi igralci, štirje so imeli dvomestne številke, najvišje Mirko Mulalić, ki je dosegel 18 točk (trojke 4:8) in ujel šest odbitih žog.

"Lokomotiv Kuban je bilo zagotovo boljše moštvo na parketu skozi štirideset minut. Zaslužili so si zmago. Naša težava na začetku tekme je bila predvsem njihov skok v napadu, saj nismo dobro zapirali prostora pod košem. Tako so dosegali lahke koše in nismo bili dovolj agresivni kar lepo pove podatek, da so domačini imeli zgolj devet prostih metov. Vse to je bilo nesprejemljivo. V tretji četrtini smo popravili napake. Imeli smo eno priložnost pri šestih točkah zaostanka, a je že v naslednjem trenutku Collins ter njihov dober skok v napadu odločil tekmo. Mislim, da je rezultat na koncu povsem realen," je po srečanju povedal trener Olimpije Gašper Okorn.

Izid:
Lokomotiva Kuban - Union Olimpija 77:64

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

macek_garfield
18. 11. 2016 14.43
+1
lolimpija je zrela za stecaj pa to
U4
16. 11. 2016 21.49
+4
Joj,joj..... to res ni za gledat. Katastrofa. Mislim, da obstajajo boljsi igralci v Sloveniji na ulicnih igriscih, kakor so pri Olimpiji.