Košarka

Union Olimpija v novi sezoni tudi v evropskem pokalu

Ljubljana, 09. 07. 2014 18.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Slovenski košarkarski klub Union Olimpija bo podobno kot v minuli, tudi v prihajajoči sezoni 2014/15 nastopal v evropskem pokalu. Vodstvo tekmovanja je na zboru klubov v Barceloni potrdilo predlagani seznam udeležencev za prihajajočo sezono.

Košarkarski klub Union Olimpija bo v tekmovalni sezoni 2014/2015 nastopal v evropskem pokalu, to so sklenili v Barceloni, kjer je potekala skupščina ECA (Euroleague Commercial Assets), ki je potrdila predlagano listo klubov za evropski pokal v sezoni 2014/2015. Med njimi je uradno in dokončno tudi ljubljanska Union Olimpija. V katalonski prestolnici je bila organizirana prva konvencija evropskih košarkarskih klubov, tematika je bila predvsem prihodnost evropske košarke, ki se globalno spopada z izginjanjem klubov in hudo finančno krizo. Evroliga, ki bo tudi v prihodnosti vrh evropske košarke.

"Danes smo na zasedanju vrhovnega organa ECA prejeli tudi uradno potrditev našega sodelovanja v EuroCupu za sezono 2014/2015. Veseli nas, da smo uspeli ohraniti stik z evropskim tekmovanjem, kar je bila tudi močna želja in težnja naših zvestih pokroviteljev ter mesta Ljubljana. V današnjih razmerah nastopanje v Evropi ni samoumevno. Pred nami je znova odgovorna naloga, ki smo jo v pretekli sezoni opravili z odliko, a počepnili na lokalni ravni. Evropska tekmovanja so predvsem finančno vsako leto bolj zahtevna, zato bo za uspešne nastope ob trdem delu potrebna tudi podpora okolja, saj bomo ekipo postavljali na mlade, večinoma domače in finančno dosegljive temelje," je povedal direktor ljubljanskega kluba Matevž Zupančič na klubski spletni strani.

Košarkarje Uniona Olimpije v prihajajoči sezoni čaka nastop v evropskem pokalu.
Košarkarje Uniona Olimpije v prihajajoči sezoni čaka nastop v evropskem pokalu. FOTO: Damjan Žibert
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.