Košarka

V ligi NBA prvič več kot 100 tujih igralcev

New York, 28. 10. 2014 19.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ponoči po slovenskem času se bo začela že 68. sezona lige NBA. Slovenci bomo imeli v najmočnejški košarkarski ligi predstavnika že osemnajsto sezono zapored, brata Dragić bosta igrala v Phoenixu, Beno Udrih pa v Memphisu.

Danes ponoči po slovenskem času se začenja nova sezone severnoameriške košarkarske liga NBA, tudi s slovenskim pridihom. Med 101 igralcem izven ZDA so tudi trije Slovenci, Goran Dragić in Zoran Dragić v dresu Phoenixa in Beno Udrih kot član Memphisa. Prvič v zgodovini lige bo v postavah ekip več kot sto tujcev oziroma igralcev, ki niso iz ZDA. V lanski sezoni je igralo 92 tujih igralcev, letos bo 101 iz 37 držav. Kanada bo najbolje zastopana, v ligi NBA bo igralo 13 državljanov te države. Sledi ji Francija z desetimi košarkarji.

Tujci so sicer že v preteklosti pustili velik pečat v najmočnejši ligi na svetu. Nemec Dirk Nowitzki je že osvojil naslov prvaka, prav tako je bil najkoristnejši igralec, Španec Pau Gasol tudi že ima šampionski prstan, do njega so prišli tudi Slovenci Beno Udrih, Saša Vujačić in Rašo Nesterović ... Tudi v lanski sezoni so v dresu prvakov iz San Antonia blesteli tujci, Francoza Tony Parker in Boris Diaw, Argentinec Manu Ginobili, Kanadčan Cory Joseph, Brazilec Tiago Splitter ter Avstralca Patrick Mills in Aron Baynes. Slovenija bo v sezoni 2014/15 imela tri igralce v ligi NBA. Goranu Dragiću in Benu Udrihu se je onkraj luže pridružil Zoran Dragić, nazadnje član španske Unicaje. Mlajši od bratov Dragić bo sicer po pripravljenem obdobju imel stransko vlogo, ki pa jo bo skušal zgrabiti z obema rokama.

Goran Dragić
Goran Dragić FOTO: Reuters


 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

petervodeb
28. 10. 2014 23.41
glede na to kaksne igralce ima kanada,je njihova drzavna ekipa na nivoju ukrajine