Košarka

V taboru zmajev se zavedajo moči Mege, a cilj je polfinale lige ABA

Ljubljana, 12. 04. 2024 19.10 | Posodobljeno pred 17 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Košarkarji Cedevite Olimpije se intenzivno pripravljajo na bližajoči se četrtfinalni dvoboj v regionalni košarkarski ligi ABA proti beograjski Megi, ki je po rednem delu tekmovanja zasedla mesto višje (4:5) od Ljubljančanov in bo tako imela prednost domačega igrišča. Omenjeno serijo, ki se igra na dve dobljeni tekmi, boste lahko v neposrednih prenosih spremljali na Kanalu A in VOYO. Prva tekma četrtfinala je na sporedu v ponedeljek ob 20.00.

Na današnji novinarski konferenci sta pred predstavnike sedme sile stopila kapetan moštva iz Stožic Jaka Blažič in trener Zoran Martić, ki svarita pred poletno razigrano zasedbo Mege, ki je povsem zasluženo osvojila četrto mesto v rednem delu lige ABA.

Prva tekma četrtfinala med Mego in Cedevito Olimpijo je torej na sporedu v ponedeljek, 15. aprila, ob 20.00. Druga se bo odigrala šest dni pozneje v Stožicah, torej v nedeljo, 21. aprila, ob 20.00. Morebitna tretja pa bo na sporedu v soboto, 27. aprila, znova v Beogradu. Ura pričetka slednje zaenkrat še ni znana. Vse tekme si boste v neposrednem prenosu lahko ogledali na Kanalu A in VOYO!

Na treh tekmah v dozdajšnjem delu sezone (dveh v rednem delu in superpokalni, op. p.) so bili dvakrat uspešnejši košarkarji iz predmestja srbske prestolnice, le enkrat so se v medsebojnih dvobojih zmage veselili igralci Cedevite Olimpije, ki so po nekaj bledih predstavah v zaključku rednega dela sezone ostali kar precej tega dolžni svojim najzvestejšim privržencem.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Zavedamo se, da nas čaka sila zahteven nasprotnik, ki igra raznovrstno in atraktivno košarko. So zelo potentni pod obročema, obenem pa so lahko nevarni tudi z meti z razdalje. Če bomo želeli napredovati v polfinale, bomo morali močno dvigniti raven naše igre v primerjavi z zadnjimi tedni," se moči četrtfinalnega ljubljanskega tekmeca zaveda kapetan zeleno-oranžnih Jaka Blažič.

"Tu ni kaj posebnega dodati kot to, da bo treba skozi vseh 40 minut tekme garati tako v obrambi kot v napadu. Paziti na obrambni skok in ne dopustiti nasprtoniku, da se razigra. Vsi v klubu si želimo ostati čim dlje v tekmovanju," pa je pristavil strateg Cedevite Olimpije Zoran Martić.

Mega MIS - Cedevita Olimpija
Mega MIS - Cedevita Olimpija FOTO: 24ur.com
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.